Felháborító: elütöttek egy nénit a kórház bejárata előtt – berohantak segítségért, de nem azt kapták, amire számítottak

Fotó: Berecz Valter/24.hu A fotónk csak illusztráció, nem a cikkben szereplő esemény helyszínén és időpontjában készült

Folyamatosan érzékeljük, hogy az egészségügyi rendszer teljesen a szakadék szélén egyensúlyoz, csak a benne dolgozók kitartása képes vissza-vissza rántani a végleges zuhanásból.

Múlt héten azonban nem az infrastruktúra, nem az irányítási rendszer, nem a minisztérium, hanem kórházi dolgozók buktak meg, mégpedig emberségből. Dehogy igazán szép legyen a történet, nem is akárhol, hanem a Betegápoló Irgalmasrend, Budai Irgalmasrendi Kórházban. A II. kerületi Frankel Leó utcában,  a kórház bejárata előtt egy autó elütött egy idős nénit, aki nagyot esett és beverte a fejét, amiből egyből elkezdett szivárogni a vér. A sofőr, akinek az autójával ütközött az idős hölgy, azonnal berohant a kórházba orvosi segítségért, ahonnan kiküldték, hogy mentőt kell hívnia.

“A rend 2000-ben, 50 év kényszerszünet után vehette vissza kezelésébe a Budai Irgalmasrendi Kórházat, amivel egyidejűleg az irgalmas gyógyítás szellemisége is visszaköltözött a kórház falai közé.” – írják honlapukon.

Most tudnék nagyon cinikus lenni, és utalni arra, hogy mégis mit jelent az irgalmasság, meg a manapság oly gyakran hangoztatott keresztény értékek szerinti cselekvés, de nem leszek. Azért nem, mert ez mindennek az alja, hogy egy vérző fejű embernek 25 percet kell mentőre várnia egy kórház bejárata előtt, ahol a semmit sem tévő orvosnak hamarabb hoznak egy kabátot, mint a sérült embernek – a 444.hu cikke szerint.

Itt aki emberségből és irgalmasságból jelesre vizsgázott az a sofőr, és az őt segítő szemtanúk.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!