Ha még nem tudta volna: Egy az Isten, s úgy hívják, hogy Orbán Viktor

Azt írja az Origo nevű hazugság-befektetési alap, hogy „hazugságokkal próbálják ellenzéki erők félremagyarázni Orbán Viktor beszédét” (mármint a reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett nemzeti megemlékezésen elmondott beszédét).

Pedig dehogyis – így a hazugságrészvényes tollnok – hiszen „Orbán Viktor nem Istenről beszélt, hanem arról, hogy a magyaroknak, a magyar embereknek köszönhető, hogy ők kormányoznak. Hiszen egymás után két választáson is rájuk szavaztak, kétharmados többséggel.”

Az Origo bércsókosait a kormány helyében most rúgnám seggbe.

Nem azért, mert hazudnak, ez kölcsönösen megszokott és elvárt a felek részéről, hanem azért, mert maguk is abszurd idiótaságnak tartják Orbán beszédét, talán megérezték az abból hömpölygő cinikus blaszfémiát, s ezért, hogy védjék a Nagy Munkaadójukat, önhatalmúlag meghazudtolták a miniszterelnök beszédét.

A parttalanul áradó elmebajból ártatlan, kedves, bűbájos, rokokós girlandot próbáltak készíteni, de nem sikerült, ugyanis a miniszterelnök gondviselői-istenes-kegyelmi-teremtői-szabadítói-Istentől rendelt-istendicsőséges ámokfutása elérhető bárki számára.

Akkor nézzük a szó szerinti idézeteket. Tájékoztatásul: a beszéd, a megszólításokat leszámítva kereken 50 mondatból áll, ebből én az alábbi 14 mondatot gyűjtöttem ki.

1. „Az is a jó és ékes rend része, hogy ünnepünkön előbb van az istentisztelet, és csak utána következnek a világi dolgaink, mert tudjuk, hogy életünket és munkánkat egy nálunk magasabb erő és magasabb hatalom határozza meg.

2. Nem velünk kezdődött a világ, de a mi életünk kezdetén ugyanaz az isteni rendelés áll, amely megteremtette az embert, s neki helyet és időt alkotott.

3. Az isteni ige arra tanít minket, hogy ne a véletlen vagy a sors szeszélyét lássuk abban, hogy itt és most Magyarország élén keresztény, hitvalló kormány áll, hanem érezzük benne Isten kegyelmének megnyilvánulását.

4. Kiváltságnak tekintjük, hogy a Gondviselés ebben a megújulásban bennünket eszközként használt, egyházainkat, a kormányt és a magyar polgárok szabad közösségeit az egész Kárpát-medencében.

5. Hálásan megköszönjük, hogy az isteni kegyelem gyengeségeinket és erőtlenségeinket kipótolta, hibáinkat pedig elhordozta.

6. Isten segítségét látjuk abban is, hogy bár súlyos erők, sőt világerők ellen is sorompóba kell lépnünk, még mindig állhatunk, még mindig állunk a lábunkon.

7. Kormányzati munkánkban Istentől rendelt felelősségünk lényegének tekintjük, hogy megőriztük azt az életszemléletet, mely a krisztusi tanítások alapján Európát és a magyarságot naggyá tette, veszedelmekben oltalmazta, lelki, szellemi és nemzeti válságokon átsegítette.

8. A reformáció megtanított bennünket arra is, hogy a jó és szép emberi életet sose állítsuk szembe az Isten dicsőségét szolgáló élettel.

9. Ami jó az emberi közösségnek, az dicsőíti a Teremtő és Szabadító Istent.

10. Ami az Isten dicsőségét szolgálja, az a legjobb, sőt a legfőbb jó az embernek.

11. Mi nemcsak olyan jövőt akarunk, ahol mindenkinek lesz munkája, ezt már szinte el is értük, de olyat is, ahol a munka minden formája az Isten dicsőségét is szolgálja az utcasepréstől az ország kormányzásáig.

12. Igazi Isten-tisztelet és ember-szolgálat.

13. Isten óvja Magyarországot!

14. Soli Deo gloria!”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!