Balog Zoltán nem merte bevállalni a Hospice-botrányt

Kormányfociközeli mércével mérve potom 20 millió forintból akkora botrány lett, hogy ezt a balhét nem merték már elvinni, ráadásul napokon belül több millió forint adomány is összegyűlt a hirtelen fellángoló civil felháborodás eredményeként.

Mindezt felmérve Balog Zoltán emberminiszter villámgyorsan utasítást adott az egészségügyért felelős államtitkárnak, hogy biztosítsa a Magyar Hospice Alapítvány működéséhez szükséges forrást.

A tárca tegnapi közleményében hangsúlyozta továbbá, hogy a miniszter egyúttal az alapítvány figyelmét is felhívta a felelős működésre – bármit is jelentsen ez a figyelmeztetés.

Az Emmi egészségügyi államtitkársága csütörtökön még azt közölte, hogy vizsgálják az alapítvány támogatási kérelmét. Úgy fogalmaztak, elismerik a Magyar Hospice Alapítvány szakmai munkáját és társadalmi jelentőségét, éppen ezért az elmúlt három évben már 25 millió forint támogatást kapott az alapítvány.

Korábban a sajtóban és ellenzéki pártok nyilatkozataiban is megjelent: a Magyar Hospice Alapítvány tájékoztatása szerint heteken belül bezárhatják az ország egyetlen, gyógyíthatatlan felnőtt betegeket ápoló hospice házát, mivel nem áll rendelkezésre a működéshez szükséges pénzügyi fedezet.


Ossza meg ezt a cikket és kövessen minket facebookon, nekünk ezzel segíthet.


Tisztelettel köszönjük!
A PestiBulvár csapata