Ha ezt a listát elolvasod, soha többé nem szavazol a Fideszre! – megmutatjuk a képviselőt, aki többet dolgozott, mint az egész Fidesz

Kevés olyan képviselő van, aki azt teszi a parlamentben, ami ténylegesen a munkája, amire felhatalmazást adtak neki a választópolgárok, az is mind ellenzéki. Sajnos, az ellenzék soraiban is találunk olyan képviselőket, akik csak melegedni járnak be a parlamentbe. Hallotta már például Ander Balázs (Jobbik), Barna Tibor (Jobbik), Bodó Sándor (Fidesz), Csöbör Katalin (Fidesz) nevét? Megnyugtatom, én sem, és hosszan tudnék a parlament honlapjáról önnek ilyen neveket sorolni.

Az önálló indítványok és a felszólalások száma mutatja meg igazán egy képviselő tevékenységét. Ha egy honatya önálló indítványt nyújt be, az azt jelenti, hogy a szakterületén vagy választott területén aktív és befolyásolni kívánja a folyamatokat. Azok a képviselők, akik valóban képviselnek valamit, valakiket veszik a fáradtságot és elmélyülnek bizonyos ügyekben. Érthető, hogy a fideszes honatyák nem nagyon tüsténkednek az ilyen jellegű tevékenységben. Hogy nézne ki, ha egy kormánypárti képviselő módosító indítványt nyújtana be kormánytag által javasolt törvényhez? Önálló vélemény nem létezik. De önálló gondolat sem nagyon. A lenti táblázatból látható, hogy kik a parlament legaktívabb tagjai és kik azok, akik csak a fizetésért járnak a Házba.

Mesterházy Attila például egyedül több önálló indítványt nyújtott be, mint a kormánypártok összesen. A Fidesz/KDNP összesen mindössze 1994 képviselői indítványt terjesztett az Országgyűlés elé.

Lehet, hogy sokszor nem látszik az ellenzéki képviselők munkája – hol is látszódna? Andy vagy Viktor tévéjében? -, ennek ellenére valódi parlamenti munkát szinte csak ők végeznek. Ha azon múlna a választás, hogy kik azok, akik valóban képviselik a választóikat, elsöprő győzelmet aratna a baloldal.  Az igazsághoz tartozik, hogy a Kormány viszont rekordmennyiségű törvény nyújtott be és fogadtatott el a Tisztelt Házzal az elmúlt hét évben. Ezek a törvények azonban csak minimális számban eredtek egy képviselő javaslatából. Csaknem 90%-ban a fideszes agytrösztök, oligarchák és főnökök ihlették és terjesztették be azokat.

Önálló indítványok száma első öt helyezett:

Mesterházy Attila MSZP 2175
Gúr Nándor MSZP 941
Magyar Zoltán Jobbik 920
Demeter Márta MSZP/LMP 877
Heringes Anita MSZP 846

 

Önálló indítványok száma megosztott utolsó helyen:

Czerván György Fidesz 3
Dr. Fazekas Sándor Fidesz 3
Kontrát Károly Fidesz 3
Simonka György Fidesz 3
Szabó Zsolt Fidesz 3
Tállai András Fidesz 3
V. Németh Zsolt Fidesz 3

 

Na erre tessenek azt mondani, hogy az ellenzék nem csinál semmit!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!