Eddig tagadta, most már beismeri: Marton László bocsánatot kért áldozataitól

Marton László, Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező egy az MTI-nek elküldött közleményben kért bocsánatot Sárosdi Lillától és azoktól a nőktől, akik megvádolták, hogy visszaélt hatalmával s szexuálisan zaklatta őket. A rendező szeretne visszatérni a Vígszínházba, ahol a botrány kirobbanása után felmondta főrendezői állását.

“Az elmúlt napokban napvilágot látott, személyemet érintő hírek mindent összetörtek körülöttem. Nem kímélték sem a családomat, sem a munkámat, sem önnön magamat. Igyekeztem egész életemben teremteni, alkotni és átadni. Mindez most megsemmisült, olyan – nagyrészt névtelen – közlések alapján melyekben egyoldalú értékelések is találhatók.

Pályám során arra törekedtem, hogy másokat ne bántsak, hanem segítsek. Úgy a színpadon, mint azon kívül. Soha nem akartam egy másik embert megalázni.

Most megértettem, hogy vannak, akik azt gondolják, úgy érzik, hogy oly módon közeledtem hozzájuk és olyat cselekedtem, amivel megsértettem őket.

Ezúton üzenem minden névvel vagy név nélkül megszólaló személynek, hogy bocsánatot kérek, ha olyat tettem vagy úgy viselkedtem, amivel megsértettem, nehéz helyzetbe hoztam őket. Tisztelettel kérem bocsánatkérésem elfogadását.

Bocsánatkérésem mellett, továbbra is a Vígszínház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem rendelkezésére állok, hogy hallgassák meg vezetői, rendezői és tanári működésemmel kapcsolatban a társulat tagjait, a színház dolgozóit, valamennyi volt és jelenlegi tanítványomat.”

Sárosdi Lilla felkavaró posztban beszélt arról, hogy a férfi kocsijában arra kérte a színésznőt, hogy puszilja meg a péniszét. A rendező akkor mindent tagadott, bár főrendezői posztjáról lemondott az ügy tisztázásáig. Az eset után egyre többen jelentkeztek, és mondták el, hogy Marton velük is próbálkozott hasonló dolgokkal. Az üggyel kapcsolatban többen is elmondták véleményüket. Úgy tűnik Marton most meggondolta magát és szeretné visszakapni az állását mind a színházban, mint az egyetemen.

Lilla egyébként a Magyar Narancsnak azt is elárulta, miért döntött úgy, hogy nyilvánosság elé tárja az ügyet és miért pont most.

“Két hónappal ezelőtt történt, amikor az utcán sétáltunk a családommal. Megláttam őt, feljött bennem az indulat, de el kellett fojtanom magamban a gyerekek miatt. Korábban sok barátomnak meséltem el az eltelt több mint 20 év alatt. Szabadulni akartam. Ahogy haladtak előre az évek, az emberektől azt kaptam vissza, hogy Martonnak lehetnek más ügyei is, mert „beszélik”. A találkozás felkavarta a múltat. Hány áldozata lehet? És még mindig tanít? Iszonyú lelkiismeret-furdalás tört rám, hogy ahelyett, hogy tennék valamit, csak hallgatok. Aztán amikor a Weinstein-botrány kirobbant, úgy döntöttem, hogy kiírom magamból, mert belehalok. Lesz, ami lesz.”

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!