Elkeseredettségében felgyújtotta magát egy férfi – így tiltakozott a kormány ellen

Orbán Viktor Jaroslaw Kaczynskivel, a kormányzó Jog és Igazságosság párt elnökével is. - Mint két tojás // kép: MTI/EPA/Pawel Supernak

2017.10.20. 9:55

Az MTI értesülései szerint a saját magát felgyújtó férfi az országot az illiberalizmus felé sodró jobboldali kormány ellen tiltakozott. Szörnyű tettével az országban zajló folyamatokra próbálta felhívni a figyelmet. Az eset Varsóban történt.

A lengyel ellenzéki súlyos égési sérüléseket szenvedett, de mivel túlélte az akciót, így maga is megerősíthette, hogy az egyébként a Fidesszel szoros kapcsolatot ápoló jobboldali Jog és Igazságosság nevű kormánypárt elleni tiltakozása végső elkeseredettségében fajult önfelgyújtásba.

A rendőrség az incidens helyszínére érkezve ellenzéki röplapokat talált a férfi körül, így már ők is megerősítették a politikai tiltakozást, mint indítékot.

Az iratok szerzője tiltakozik egyebek között az ellen, hogy „a hatalom korlátozza a polgári jogokat, megsértik a demokrácia szabályait, az alkotmányt, megsemmisítik a bíróságok függetlenségét és az alkotmánybíróságot”.

A röplap felszólítja a kormánytöbbséget vezető konzervatív Jog és Igazságosság pártot, hogy működjék a demokratikus jogállam keretei között.

Azt még nem lehet tudni, hogy a megégett ismeretlen férfi-e a röplapok szerzője, és hogy tényleg politikai tiltakozás áll az esemény hátterében. Az ügyet még vizsgálják.

A lengyelek többször feladták már a leckét nekünk, amikor valamiért ki kell állni, akkor nem keresnek kifogásokat, miért nem mehetnek ki az utcára, de ilyen drasztikus lépésre idáig még nem került sor.

A saját élete ellen forduló elkeseredett férfi lépése felfoghatatlan, és csak remélni tudjuk, hogy Budapesten nem fog hasonló történni!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!