Ha meglátja kikkel hitelesítteti magát a Momentum, végleg elfelejti őket

Fekete-Győr András a Momentum elnöke (fotó nyers: hvg.hu)

Programbemutatót tartott a Momentum. Ígéretükhöz híven október 15-én mutatta be „országmegváltó” terveit a nemrég párttá alakult mozgalom. A 364 oldalas dokumentumban elképesztő ígéreteket fogalmazott meg a társaság.

Teljesen világos, hogy egy pártnak olyan választási ígéretekkel kell előállnia, amely alkalmas arra, hogy a választók széles rétegeit megszólítsa. A momentumosok első ilyen próbálkozása – bár jól hangzik- szinte biztosan megvalósíthatatlan. Szerintük mindahhoz, amit ígérnek elég, ha bátor politikusok kapnak hatalmat és nem építik meg a Budapest-Belgrád vasútvonalat, valamint leállítják a stadionépítéseket és a várba költözést.

A Szocialistákhoz hasonlóan Ők is többkulcsos adórendszerben gondolkodnak és növelnék a nyugdíjminimumot is. Ezzel egyidejűleg felmondanák a felmondhatatlan tűnő PAKS II beruházást. A program részletes elolvasása után, az az ember érzése, hogy bár jól hangzik, nyilvánvalóan megvalósíthatatlan.

A tegnapi nap legérdekesebb része az volt, amikor végleg kiderült, hogy a momentumot nem érdemes a baloldali pártok közé sorolni. A párton belüli sokszínűség, ami olykor a különböző politikai ideológiájú tagok heves vitájába torkollott, most úgy tűnik jobbra csúszott.

Melyik baloldali párt gondolná úgy, hogy a leginkább megfelelő emberek arra, hogy reprezentálják a politikáját olyanok, akik korábban csupa jobbos és vagy liberális párt színeiben tűntek fel. De kik is ők?

Jeszenszky Géza az MDF volt külügyminisztere, aki szerint a Momentum programja az MDF-programjára hasonlít leginkább. Bod Péter Ákos volt jegybankelnök, aki 2006-ban a Fidesz miniszterelnök-jelöltje is volt, Kincses Gyula volt SZDSZ-es egészségügyi államtitkár, illetve Raskó György volt MDF-es képviselő.

Mára szinte bizonyossá vált, hogy azok a pletykák, amik a Momentum jobbra tolódásáról szóltak igazak lehetnek. Így már érthető miért nem akarnak szövetségre lépni a baloldali kormányváltó erők egyikével sem. Úgy tűnik, hogy a Momentumnál 2018-at a megerősödés és nem a kormányváltás évének szánják. Egy megvalósíthatatlan program, kormányra kerülés esetén ugyanis igazolná, hogy Ők sem mások, mint elődeik. Világos, hogy a Momentum 2022-re készül.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!