Budapest két lábon: Rekordlétszám a hétvégi futóversenyen

Messze megdőlt az eddigi nevezési rekord a 32. SPAR Budapest Maraton Fesztivál – V4 futóhétvégén: a rendező Budapest Sportiroda (BSI) közlése szerint 31 920 futót regisztráltak, míg a korábbi csúcs 30 045 volt.

Így a legnépesebb magyarországi szabadidősport rendezvény zajlott szombaton és vasárnap, de rekord született a külföldi nevezők számában is azzal, hogy 81 országból 5400-an érkeztek Budapestre. A maratoni mezőny 40 százaléka külföldi volt, jöttek futók Új-Zélandról, Chiléből és Costa Ricából is. Magyarországról 1033 településről érkeztek jelentkezések, a legidősebb induló a 84 éves Kenyér Imre volt.

A fő versenyen, a vasárnapi maratonon Józsa Gábornak sikerült megvédenie elsőségét, negyedszerre szakította át elsőként a célszalagot, ezzel beérte az eddigi egyedüli négyszeres győztest, Rezessy Gergelyt.

A nőknél élete első felnőtt magyar bajnoki címét szerezte a pécsi Szabó Tünde, aki az ötszörös bajnok Staicu Simonát előzte meg. A 46 éves, olimpián is szerepelt Staicu már a verseny előtt bejelentette, hogy élete 40. maratonjával vasárnap búcsúzik el a versenyszerű maratonfutástól.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!