Ellentámadásban a civil kurázsi: Utcai gerillaharc a kormánypropaganda ellen

Míg a pártok azon zsebhokiznak, hogy ki kit szeret és ki kivel nem hajlandó egy homokozóban játszadozni, addig a józan kisvállalkozások közül van néhány olyan tökös, hogy nyíltan nekimegy a brüsszelező, sorosozó kormánypropagandának semmi egyéb okán, csak és kizárólag a józan ész nevében.

Pedig feltehetően többet kockáztatnak, mint az egyszemélyes megélhetési pártok, amelyek nem többet, mint biztos vajat akarnak cvsak a szezámmagos zsemléjükre az elkövetkezendő négy évre.

A napokban bukkant fel például a főváros utcáin egy, a sorosozós kampány képébe röhögő hirdetés, miszerint: „Mi hagyjuk, hogy a vásárló nevessen a végén…”. Jól eltalált fricskának is gondolhatnánk, amit névtelenségbe burkolózó civil ellenállók is kiragaszthattak éjszaka a falakra, de nem. Bizony valaki vagy valakik a saját vállalkozásukkal állnak ki a józan véleményüket sem palástolva, mivel egy elektronikai cég hirdeti így a tevékenységét, nem keveset kockáztatva a nyilvánosság előtt…

A Puskás Akadémia kasszakulcsát tennénk rá, hogy nem a nemzetbiztonságra veszélyes arab üzletemberekkel ügyletelő Orbán Ráchelné Tiborcz István bármely ledlámpás érdekeltsége dobta ki az internetre azt a hirdetést, amellyel finoman szólva pelepipiltek például a Brüsszelt gyalázó, de onnan finanszírozott rezsicsökkentős kampányba.

plakát2

A “Tudta…?” kezdetű kormányplakátokra reflektáló hirdetésben az áruház a valódi rezsicsökkentés mellett érvel, és amellett, hogy a LED-es izzókkal mennyit lehet spórolni: “Tudta? Ha nem Brüsszelt állítja meg, hanem LED-ekkel világít, az valóban rezsicsökkentés” – olvasható a plakáton és a cég honlapján is az akciók között. Érdemes idézni a teljes reklámszöveget:

„Harcoljon Ön is a Rezsidémon ellen! Használjon LED-eket és akár 90%-ot is spórolhat a villanyszámláján, nem is beszélve arról, hogy a LED-égőkre 1,2 vagy 3 év garancia van!”

Mert van ilyen is. Pedig feltehetően miniszterelnök sem akar lenni egyikük sem – szimplán forog a gyomruk mindattól, amit a politika művel az országgal.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!