Iszonytató problémára hívta fel a figyelmet Gurmai Zita: ha ez így folytatódik, még nagyobb lesz a baj

Van, amikor egy választás már nemcsak arról szól, hogy melyik párt kerül azokba a bizonyos székekbe, hanem arról is, hogy ha a jelenlegi rezsim marad, mivel kell szembenéznie a lakosságnak. Magyarországon 2018 eldöntheti azt is, hogy mindenkinek megadatik-e, hogy egészségesen éljen, vagy ez csak a kiváltságosok érdeme lesz.

Gurmai Zita, a szocialisták elnökségi tagja, nőtagozatának elnöke szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatót, ahol felhívta a figyelmet arra, hogy a Fidesz egyre több helyen szüntette meg a közegészségügyi ellátást.

Emlékeztetett: napközben Nagykőrösön tartanak tüntetést, amiért a nőknek a 24 ezer lakosú településről Kecskemétre kell átmenniük reggel 8 és 10 óra között, ha nőgyógyászati kezelést szeretnének kapni.

“Ide vezetett, hogy a Fidesz évente 100 milliárd forintot ellopott a magyar emberek gyógyításából” – fogalmazott Gurmai Zita. Hozzátette: régebben csak azoknak kellett privát rendelésre járniuk, akinek volt rá pénzük, ma pedig már mindenkinek fizetnie kell a gyógyításért, különben áldozattá válik.

A Fidesz egészségügyi politikájának eredményeként évente többen halnak meg egészségügyi fertőzésben, mint közlekedési balesetben, 1,2 millió ember nem jut orvoshoz, 2 millió ember pedig hiába vár sürgősségi ellátásra, miközben naponta két orvos és három nővér hagyja ott az egészségügyet – sorolta.

A MSZP ezzel szemben 2018-as kormányra kerülése esetén “igazságot tesz az egészségügyben is”, és “nem stadionokra, hanem jól felszerelt rendelőkre, kórházakra, korszerű műszerekre, jól fizetett orvosokra, nővérekre” fordítja az adófizetők pénzét – jelentette ki Gurmai Zita.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!