“Köszönjük, Marci, hogy a Fidesznek ajánlottad az országot!” – Gulyás Márton elkövette élete legnagyobb butaságát

Forrás: Pesti Srácok Youtube

Egy választási ciklusban négy éve van mindenkinek arra, hogy a következő megmérettetésre kialakítsa a véleményét a kormányról, az ellenzéki pártokról vagy épp a civilekről. Ugyanúgy mindegyik szereplőnek ennyi idő áll rendelkezésére, hogy ésszerűen cselekedjen, építse magát és valamilyen módon befolyásolja a közéletet, hogy céljai érvényesüljenek. Nem mindegy azonban, hogy melyik szakaszban ki, milyen lépéseket tesz.

A civilek az első három évben, akár a pártok kihagyásával is működhetnek úgy, hogy annak semmiféle kihatása ne legyen a választásokra, vagy a végleges együttműködések kialakulására. Szervezhetnek pártzászlók nélküli tüntetéseket, szakmai műhelyeket, vagy amit épp jónak tartanak. Az utolsó évbe lépve már nagyobb felelősség nyomja a vállukat, nem beszélve arról a fél évről, ami közvetlenül a választásokat előzi meg. Hogy miért? A válasz egyszerű: szavazni csak pártokra lehet. Kormányellenes, mondhatni, ellenzéki demonstrációt szervezni ebben az időszakban a pártok kihagyása nélkül nonszensz, értelmetlen döntés.

Gulyás Márton azt írta a blogjában:

“Végül pártok nélkül kényszerülünk demonstrálni október 23-án. Voltam már jobb hangulatban – leszek is még. Ettől még megyünk tovább, gondoljon bárki-bármit, illetve legyen bárki-bármilyen cinikus is. Az együttműködést összehoztuk már egyszer a választási rendszer kapcsán, össze fogjuk azt hozni még a későbbiekben is, mert ennek az országnak közössé kell válnia, hajrá!”

Most akkor a “gondoljon bárki bármit” rész jön, reflektálva erre a furcsa döntésre:

Az eredeti tervek szerint a Közös Ország Mozgalom tüntetésén az a nyolc párt vett volna részt, melyek kidolgozták egy új választási rendszer koncepcióját is, azaz a DK, az Együtt, az LMP, a Liberálisok, az MSZP, a MOMA, a Momentum és a Párbeszéd.

Gulyás a 444.hu kérdésére elmondta, hogy csütörtökön előbb az LMP jelezte, hogy nem vesznek részt a tüntetésen, majd csatlakozott hozzájuk a Momentum és az Együtt is, ezzel pedig olyan szinten sérült az a konszenzus, amit szerettek volna felmutatni a tüntetésen, hogy értelmét vesztette az eredeti koncepció, és a szervezők visszamondták a többi pártot is, és ők maguk, civilekkel együtt tartják meg a tüntetést.

De, Marci, mégis minek?

Mit tudnak tenni a civilek fél évvel a választások előtt? Mit adhatnak a választóknak, azon kívül, hogy elhangzik néhány Orbán, takarodj? Ki hozza vissza a magyaroknak a reményt arra, hogy ez a kormány leváltható, ha néhány kis párt bejelentése miatt Gulyás Márton, a civil, aki állítólag egy igazságos választási rendszer kidolgozásán munkálkodik, visszamondja a többi demokratikus pártot? Választási rendszer kialakítása olyan szereplők nélkül, akik indulni fognak a választásokon? Ez miféle demokratikus gondolkodás?

Gulyás a döntésével nagyban hozzájárult ahhoz, hogy növelje a politikai érdektelenséget az országban, hiszen ez lehetett volna az első alkalom, amikor néhány különcködő formációtól eltekintve a pártok közösen lépnek színpadra, mutatva ezzel egyfajta egységet, demonstrálva ezzel erejüket a lakosság felé.

Gulyás Márton mindezt egy blogbejegyzéssel letudta. Ennél még az is jobb lett volna, ha a Fidesz tiltja be a rendezvényt. Akkor legalább lett volna valami apropója, hogy az utcára vonuljunk. Így nem biztos, hogy érdemes.

Köszönjük, Marci!

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!