Drámai okból egy teljes rovat állt ma fel az Origótól

2017.10.12. 10:00

A drámai ok pedig nem más, mint az a habonyi kormánypropaganda, amit annyira undorítóan nyomnak a lapnál, hogy az Origo Filmklub rovatának munkatársainál ma délelőtt betelt a pohár, és egy emberként felálltak a szerkesztőségből.

Az ötfős stáb által szerkesztett rovat ma reggelig vállalható volt, azonban egy ízes migránsozás került be a Filmklub cikkei közé, amit “valaki” a rovatvezető tudta nélkül csempészett be, talán abból az okból, hogy a fröcsögés minden rovatra kiterjedjen.

“Itt a vége. Ami az Origo Filmklub az elmúlt 14 évben volt, most megszűnt.

2003 szeptembere óta egészen tegnap estig nem jelent meg nálunk egyetlen olyan cikk sem, amit ne vallanánk. Szerdán este a tudtunkon kívül kikerült a rovatba egy „Kóla, popcorn és migránspropaganda” című cikk, aminek egyetlen betűjét sem vállaljuk […] Ezért nem tudunk mást tenni, mint egy emberként felállni.”

(A filmes rovatot vezető Varga Ferenc nyilatkozata)

Büszkék voltak rá, hogy egy önálló egységként eddig senki nem szólt bele a munkájukba, de a lap szerkesztőinek mai húzása volt az utolsó csepp. A filmklub munkatársai azonnali hatállyal fel is függesztették a munkájukat, és távoznak is a fideszes kormánymédiától a lap legvállalhatóbb termékét előállító újságírók.

Döntésüket a nagyérdeműnek is megindokolták, ez még jelen pillanatban is elérhető (10 óra) az Origo.hu-n (link szándékosan nem mutat a kormánymédia lapjára). A fenti nyilatkozaton kívül a twitter-csatornájukon Onozó Róbert sokatmondó posztja is olvasható:

“13 évig írtam a Filmklubnak, ezért ez egy nagyon szomorú pillanat, bár már egy jó ideje tudtam, h el fog jönni.”

Emlékezetes, hogy az Origo-t a tavalyi fideszes hatalomátvétel után tucatszámra hagyták el az újságírók, és az olvasók is – a lap azóta a habonyi kormánypropaganda alfája és ómegája.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!