Tarlós tényleg dühbe gurult vagy csak eljátssza az egészet?

Tarlós István (kép: Népszava)

Tarlós István “örökre” eltiltotta Földi László nemzetbiztonsági tanácsadót a nyilatkozatoktól, mivel a szerdán megrendezett Budapestinfón olyan baromságokat hordott össze, miszerint likvidálni kéne a migránsokat segítő civileket, szervezeteket.

Amíg tanácsadó a fővárosi önkormányzatnál, addig soha többet nem nyilatkozhat migránsügyben Földi László – nyilatkozta a főpolgármester az Azonnali című online hírportálnak.

A lap megkérte Tarlóst, fejtse ki véleményét Földi szavaival kapcsolatban. Megkérdezték a főpogármestert, nem tartja-e túlzásnak, hogy egy a száján ilyen mondatokat kiejtő tanácsadó hogy a fenébe kaphat havonta bruttó 700 ezer forintos (!!!) fizetést. Földi ugyanis az Echo TV-ben konkrétan az összes menekültet és az ő segítségükre sietőket háborús bűnösnek nevezte. Egyszerűen nem értem, hogy nem sül le a bőr a képéről ezek után a mondatok után.

Tarlós a kérdésekkel kapcsolatban elmondta, Földinek a munkaköri leírása nem tartalmazza azt, hogy a menekültekről nyilatkozgasson és a fizetését sem ezért kapja. Ezek mellett mondhatjuk úgy, hogy a segítségére is sietett, hisz bár saját maga nem foglalt állást az ügyben, mondandójához azért azt is hozzábiggyesztette, hogy kijelentéseit Földi nem tanácsadói szemmel tette, hanem mint egykori biztonságpolitikai szakértő.

„Nézze, én nem akarok soha senkit likvidálni, eddig se akartam és nem is fogok. Nem tudom, hogy ő pontosan hogy fogalmazta meg ezeket a szavait. De egy tény, hogy Földi László, amíg itt dolgozik főtanácsadóként, addig semmilyen minőségben ilyen kérdésekben nyilatkozatokat nem tehet. Akkor sem, ha hívják, akkor sem, ha önként akar menni”.

Majd mikor tovább akarták faggatni a témával kapcsolatban, Tarlós hirtelen Kövér-ügyet kiáltott. Elmondása szerint ez az egész hacacáré arra kezd hasonlítani, mint mikor annak idején Kövér László szavait úgy forgatták ki az újságírók, mintha tényleg fel akart volna bárkit is akasztani…

Szép védés főpolgármester úr!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!