Folytatódik a Hadházy-Orbán harc! Feljelentik a miniszterelnököt

MTI / Koszticsák Szilárd

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke egy kissé kiakadt azon, hogy Orbán Viktor korrupcióval vádolta meg, ezért úgy döntött, feljelenti a kormányfőt, hisz “ő sem vádolhat senkit alaptalanul.”

Az eset érdekes módon azután történt, hogy Hadházy a kétszeres áron beszerzett lélegeztető gépekről kérdezősködött. Megérdezte Orbánt, hogy miért akarnak drágábban vásárolni lélegeztetőgépeket. Egy közbeszerzési pályázaton olcsóbb ajánlatot tett a General Electric, mire fel az ÁEEK (Állami Egészségügyi Ellátó Központ érvénytelenítette a teljes pályázatot és új feltételekkel indítani akart egy új közbeszerzést. A General Electric ezután nekiment a döntésnek és nyert is. A Közbeszerzési Döntőbizottság büntetést szabott ki, döntésük szerint indokolatlanul állították le az eredetileg kiírt közbeszerzést.

“Az állam perli az államot, hogy drágábban szerezhessen be gépeket”

Hadházynak sikerült megszereznie olyan dokumentumokat, melyek felfedik, hogy az ÁEEK csillivilli, menő ügyvédekkel karöltve fellebbez a Döntőbizottságnál. Na hát akkor hogy is van ez, kérem?

De a történtet folytatódik…Orbán erre fel válaszul vizsgálatot kért, mert szerinte Hadházy Ákos egy külföldi cég mellett lobbizik. A miniszterelnök állította, ennél nagyobb korrupciós ügyet még nem látott. (hah)

A Fidesz ma délután egy nyilatkozatot is kiadott, melyben hasonló számonkérések találhatóak: “Hadházy Ákosnak kell arra a kérdésre válaszolnia, hogy miért képvisel nyíltan egy külföldi céget szemben a magyar cégekkel a parlamentben? Válaszolja meg azt is, hogy parlamenti felszólalása előtt találkozott-e külföldi üzletemberekkel vagy külföldi követségek munkatársaival! Munkatársai találkoztak-e külföldi cég vagy követség képviselőivel a felszólalása előtt?”

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!