Olyan mélyre süllyedt a magyar egészségügy, hogy a szocialisták olyat léptek amire eddig nem volt példa

A Fidesz lélegeztetőgépen tartja az egészségügyet – mondta Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője Budapesten, a Szent János kórház előtt tartott sajtótájékoztatón vasárnap.

“Szeptemberben meglepődnek, hogy jön a hideg és fűteni kéne a kórházakban, a nyári karbantartás hol marad?” – vetette fel az ellenzéki képviselő annak kapcsán, hogy sajtóhírek szerint a János kórházban hetek óta nincs fűtés.

Bangóné Borbély Ildikó azt mondta, hogy a a háziorvosok hiánya miatt 1,2 millió ember nem jut megfelelő alapellátáshoz, mintegy 2 millió pedig sürgősségi ellátáshoz. Szerinte a Fidesz is elismerte, hogy egyetlen év alatt 32 ezer gyógyítható beteg hunyt el.

Ma többen halnak meg kórházi fertőzésben és annak szövődményeiben, mint balesetekben, naponta két orvos és három ápolónő hagyja el az országot, mindez a Fidesz-kormány bűne – mondta a szocialista politikus. Magyarországon 2017-ben még embereknek kell meghalniuk azért, mert a kormánypártoknak fontosabbak a stadionok – tette hozzá.

Őrsi Gergely, a párt budapesti alelnöke arról beszélt: miközben Felcsúton fűthető focipálya és kisvasút üzemel, Buda egyik legnagyobb egészségügyi központjában hetek óta nincs fűtés, a betegek 10 fokban fagyoskodnak.

Mikor 2011-ben államosították az egészségügyet, már lehetett sejteni, hogy ebből baj lesz, nem világszínvonalú egészségügy – jegyezte meg a politikus, hozzátéve, tisztelet azoknak, akik ilyen körülmények között is végzik munkájukat.

Az ellenzéki politikusok a sajtótájékoztató után néhány hősugárzót és radiátort vittek be a János kórházba, hogy – mint mondták – ezzel segítsenek.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!