Miért pusztul a magyar vidék, miért tüntették el még a minisztérium nevéből is a vidékfejlesztés szót?

Sikerjelentés helyett a miniszternek arra kell magyarázatot adnia, miért pusztul a magyar vidék, miért tüntették el még a minisztérium nevéből is a vidékfejlesztés szót? A foglalkozásbővülés csak a statisztikákban létezik, a falvakban fokozatosan csökken a munkahelyek száma, lepusztuló környezet összedőlő házak és kilátástalanság van a fejlődés helyett. Arra pedig Orbán Viktortól várjuk a magyarázatot, hogy miért szűnt meg a környezetvédelem Magyarországon, hogyan akarják a fenntarthatóságot biztosítani? – Reagálás Fazekas Sándor nyilatkozatára

Sikerjelentés helyett a miniszternek arra kell magyarázatot adnia, miért pusztul a magyar vidék, miért tüntették el még a minisztérium nevéből is a vidékfejlesztés szót? A foglalkozásbővülés csak a statisztikákban létezik, a falvakban fokozatosan csökken a munkahelyek száma, lepusztuló környezet összedőlő házak és kilátástalanság van a fejlődés helyett. Arra pedig Orbán Viktortól várjuk a magyarázatot, hogy miért szűnt meg a környezetvédelem Magyarországon, hogyan akarják a fenntarthatóságot biztosítani?

A kormány azzal, hogy elkótyavetyélte, és többségében kókler haveroknak adta az állami földeket, elengedte az egyetlen aktív vidékfejlesztési eszközt is. A kiszámítható jogi környezet helyett teljes a bizonytalanság, a földtörvény a gazdák helyett a spekulánsokat védi. A pártutasításra működő agrárkamara a gazdák képviselete helyett vakon szolgálja a kormány vidékromboló politikáját. Óriási bűn volt a mintának, és jelképnek számító kishantosi biogazdaság tönkretétele, és haveroknak átjátszása.

Az elmúlt 7 év a magyar mezőgazdaság életében is fekete időszak volt.

Ellentétben a sikerjelentéssel, az elmúlt 7 év a magyar mezőgazdaság életében is fekete időszak volt. Igaz, hogy a korábbi csapadékhiányos periódus után jó, és átlagos időjárási környezet jellemezte az elmúlt 7 évet, ami elsősorban a gabonaféléknél jó hozamokat eredményezett. A termelők azonban azzal szembesülnek, hogy a jelenlegi magyar termésátlagok még mindig nem érik el a rendszerváltás előtti szintet, miközben a világban ez idő alatt 30-40%-os növekedés tapasztalható.

A jelenlegi magyar átlag gabonatermés a nyomott árak következtében veszteséget hoz a gazdáknak. A miniszternek arra is válaszolni kell, hogy miért védi a bűnöző, csaló, állattal nem rendelkező, kizárólag parlagfüvet előállító maffiózókat a nemzeti parkok legelőin.

A Botka László vezette baloldali kormány minden csalótól visszaveszi az állami földeket, és legelőket. Fenntartható pályára állítja a mezőgazdaságot, és rehabilitál mindenkit, akiknek ez a faluromboló politika kárt okozott. Eltörli a kötelező kamarai tagságot, de megerősíti a falugazdász hálózatot.

A kistérségek adottságait, és a helyben élők véleményét figyelembe véve átalakítja a vidékfejlesztési támogatásokat, újra önállósítja a működtető intézményrendszert. A magyar vidék is kormányváltást akar, tegyünk róla, hogy a tolvajok erről a területről is eltakarodjanak, és nyerjék el méltó büntetésüket.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!