Olyan információk láttak napvilágot, hogy ha ezt elolvasod tiszta szívből fogod gyűlölni az Orbán kormányt

forrás: nepszava.hu

Nemcsak a felnőtteket, de az újszülötteket is veszélyeztethetik a kórházi fertőzések.

Tavaly a koraszülött és a kis súlyú babákat ellátó nyolc perinatális intenzív osztályon 3089 csecsemőről rögzítettek adatokat, közülük pedig 133-nál azonosítottak kórházi fertőzést – derült ki az országos tiszti főorvos legfrissebb, 2016-ra vonatkozó tájékoztatójából. Hét eset lélegeztetéssel összefüggő, kórházban szerzett tüdőgyulladás volt, 35 babánál centrális vénás katéter használatával függött össze a fertőzés, és négy köldökkatéter-használattal összefüggő véráramfertőzést is regisztráltak.

Nehéz védekezni a fertőzések ellen, különösen akkor, ha a legtöbb intézményben a kézfertőtlenítés sincs megoldva. A jelentésből ugyanis kiderül, tavaly a legtöbb alkoholos kézfertőtlenítő szert az általános sebészeti (13 956 liter), az általános belgyógyászati (13 440) és az általános gyermekgyógyászati (12 587) osztályokon használták fel. 

A járóbeteg-ellátásban a belgyógyászati (3467) és a sebészeti jellegű ambulanciákon (2894), a dializálóállomásokon (2750), radiológián (1690) használták fel a legtöbb kézfertőtlenítőt. Ezek a számok jól mutathatnak, viszont az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ szerint így is az utolsók között vagyunk e téren.

Nemrégiben Dénes Tamás, a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete elnöke arról beszélt lapunknak: a kórházi kézfertőtlenítés olyan alapvető dolog lenne, mint az, hogy az autóban indulás előtt bekötjük a biztonsági övet. Előírás, hogy a kórházi folyosókon, kórtermenként bizonyos mennyiségű kézfertőtlenítő gélt biztosítsanak, ehhez képest viszont napi szintű problémát jelent a higiénia biztosítása az egészségügyben.

forrás: mno.hu

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!