Schmidt Mária hisztérikusan kiosztotta Lázárt, de magát fejelte le…

Sosem dédelgettem Lázárt, most sem ezt teszem, csak jelzem, hogy speciel abban tökéletesen igaza van, amit a minap mondott arra a kérdésre válaszolva, hogy hogyan is áll a Sorsok Háza projekt.

Azt mondta, hogy sehogy, s csak akkor szabad megnyitni a központot, ha konszenzus övezi a kiállítás koncepcióját.

Ez rendben van.

Ám erre Schmidt Mária azzal replikázott, hogy a Sorsok Háza történészi koncepciója maradéktalanul megfelel a megfogalmazott célnak, hogy aztán fényes argumentációját egy kis személyeskedéssel zárja.

Lázár János most csak egy dologban tévedett: azt hitte, hogy Schmidt Mária tisztában van a konszenzus szó jelentésével. Ugyanis Lázár tudja, hogy szó sincs konszenzusról: ebben a pillanatban mindössze a szakma és az adott történelmi korszak kutatóinak legkiválóbbjai (történészek, filozófusok, szociológusok, pszichológusok, szociálpszichológusok stb.) nem értenek egyet a koncepcióval, továbbá nem ért egyet a Mazsihisz, nem ért egyet egy sor civil zsidó szervezet és így tovább.

Igaz, Schmidt Mária szerint a koncepció maradéktalanul megfelel a megfogalmazott célnak. Tudniillik annak a célnak, amelyet – teljes konszenzusban önmagával – saját maga fogalmazott meg.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!