Ön sem biztos benne, hogy a Drognagyi született bűnöző?

Fotó: HuffPost

Mi a jóisten vihet rá egy hetvenkilencedik évét taposó idős asszonyt, hogy marihuánát áruljon? Aligha a dílerkedés a hobbija.

Fogalmam sincs a körülményekről, én is csak azt tudom, amit mindenki más: a rendőrség letartóztatott egy idős nőt Csepelen, aki a sufniban 200 gramm füvet tartott, amit lefoglaltak, a hozzá tartozó digitális mérlegekkel együtt. Egy ideje tarthatott már a nagyi megfigyelése, mert a rendőrség bizton állítja, hogy a néni rendszeresen árulta a cuccot.

Nem tisztem ítélkezni, főleg nem az ügy pontos ismerete nélkül, de most azért belemennék a feltételezések sorába, anélkül, hogy felmenteném a Drognagyit. Persze van, amit nem is kell feltételeznem, ez pedig az, hogy Pintér Sándor nem tett rendben két hét alatt az országban. Mióta ezt megígérte, jónéhányszor két hét eltelt, és a siker nem is maradt el: már nem csak huszonévesek, hanem a hetvenes-nyolcvanas korosztály képviselői is árulják a kábítószert az utcákon.

Meglehet, a csepeli drogbárónő sokszoros milliomos volt, de ezt nem hiszem. Sokkal inkább merem feltételezni, hogy a pártízezer forintos nyugdíját szerette volna kiegészíteni a fűárulással. Mellesleg vannak olyan vélemények, hogy mások a többmilliós fizetésüket egészítik ki némi hazaárulással, de hát a hazát árulni legális, a füvet nem…

Simán el tudom képzelni, hogy az idős asszony a számláira költötte a pénzt, amit a kábítószer-kereskedelem rögös útjain szerzett. Ettől persze még bűnöző, csak nem ártana, ha a kormány megvizsgálná a nyugdíjasokkal kapcsolatos politikáját, hátha nem alakul ki Magyarországon a nyugdíjasbűnözés. A Drognagyinak már alighanem mindegy, de sokezer kisnyugdíjas megúszhatná a börtönt.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!