Orbánt személyesen a Jóisten teremtette – elhihetjük, ő maga mondta

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének hétvégi kongresszusán, vagyis sok keresztény értelmiségi jelenlétében (akadt köztük bíboros, református és evangélikus püspök stb.) Orbán Viktor azt találta mondani, hogy őt például keresztény magyar férfinak teremtette meg a Jóisten.

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének kongresszusán egyetlen keresztény értelmiségi sem akadt, sem egyházi, sem világi értelmiségi, aki erre felállt volna, s cseppet sem ingerülten, inkább elnéző mosollyal és szelíd megbocsátással, érthetően és jól tagolva azt mondta volna, hogy

kedves, drága Orbán Viktor, keresztény magyar férfiú, egy nagy túróst teremtette magát a Jóisten keresztény magyar férfiúnak,

ugyanis senkit sem teremt a Jóisten kereszténynek.

Ha a miniszterelnök úrnak nem derogált volna az olvasás, elolvashatta volna, hogy a Jóisten embert teremt („Isten megteremtette az embert, saját képmására…, férfinak és nőnek teremtette őket” (1Mózes 1,27), ám keresztény embert sosem teremt.

Ha a miniszterelnök úrnak valóban kereszténynek tetszene lenni, valóságosan is, s nemcsak vissza-visszatérő retorikájában, akkor arról a minimumról kellett volna értesülnie, hogy keresztény felfogás szerint az ember „pogánynak” születik, s a keresztség (baptismus) alatt, megszabadulván a bűnöktől, Isten gyermekeként születik újjá.

A kereszténység hitéből következően bűnöktől mentesen kizárólag Jézus látta meg a napvilágot, s ezen – ismereteim szerint – a keresztény világ nem kíván változtatni. Meglehet, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége – Orbán bejelentését követően – most már annál inkább.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!