Megszólalt a Semjénhez köthető, állatkínzást leíró Nimród főszerkesztője – nem fogod kitalálni, mit válaszolt

MTI Fotó: Kovács Attila - a kép csak illusztráció

Az Index érdekes írást talált a Nimród című vadászfolyóirat 2017/9. számában. A cikk a vadászkutyák kiképzéséhez ad gyakorlati tanácsokat. Kár, hogy a 21. században élünk, amikor az állatkínzás már nem divat, ugyanis a megsebzett, bekötött szájú kölyökmacskákon és rókakölykökön gyakorló terrierek ma egy perverz rémálom részei lehetnének legfeljebb. Úgy értem, fejlett civilizációkban.

Mondhatnánk, hogy ez csupán egy újság túlkapása, ám ez nem egészen igaz: az Index információi szerint a Nimród kiadója az Országos Magyar Vadászati Védegylet, amelynek az elnöke Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. Persze, azt tudjuk, hogy vadász, de hogy a kölyökállatok kínzása sem veri ki nála a biztosítékot, az nonszensz.

Az esettel kapcsolatban a Pesti Bulvár megkereste Dr. Zoltán Attilát, a Nimród főszerkesztőjét, akitől az alábbi választ kaptuk:

“A cikkben szereplő kutya, a jagdterrier, német fajta, amelynek a kiképzése régen kemény módszereket igényelt, tekintettel a fajta sajátos viselkedésére, vadászati alkalmazhatóságára. A cikk szerzője a régi, német gyakorlatot ismertette, nem tanácsként, ez azonban sajnálatos módon nem eléggé domborodott ki az írásban. Ma már hazánkban ezeket a módszereket nem alkalmazzák. A  történeti ismeretanyag a kutyás rovatban jelent meg és a kutyásoknak szólt.

A cikk közlése ilyen formában az újság részéről helytelen volt, nem szándékoltan ment át a szűrőn, a jövőben a kifogásolható részekhez hasonló anyag nem fog megjelenni a Nimródban! Mint aktív természetvédők, vadvédők, az állatoknak mindennemű hátrány okozását elítéljük és lapunkban ezt rendszeresen hirdetjük is. Az állatvédelemről szóló törvény rendelkezéseit magunkra nézve is kötelezőnek tartjuk.

Mindezzel kapcsolatban  tájékoztatást  közlünk a Nimród októberi számában. Megjegyzem, hogy a leírt módszert nem használták általában a vadászkutyáknál, hanem csak a kotorékvadászatra alkalmas terriereknél.

Nálunk már nem alkalmazzák. Ötleteket ezzel nem adtunk, minden kotorékos előtt ismert a német módszer, de nem gyakorolják.

Szeretném egyben kérni, hogy egy  módszer írott ismertetését ne mossák össze a módszer esetleges egykori alkalmazásával és főleg az alkalmazóival. A módszert szerkesztőségünk is a leghatározottabban elítéli!

Olvasóinktól elnézést kérek!”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!