A világhírű lap, mintha jókora péklapáttal csapta volna arcon az Orbán-kormányt, olyan véleményt írt róla

nol.hu

A Wall Street Journal szerint Orbán Viktorra nagyon kemény idők várnak a német választás után! Orbán Viktor a választási kampányban eddig alig ejtett szót az ellenzékről, helyette az Uniót és annak legnagyobb tagállamait támadja – ezt a Wall Street Journal írta az Európai Unió és Magyarország illetve Lengyelország közötti konfliktusos viszonyról.

A populista erők idei hollandiai és franciaországi vereségével nem szűnt meg a nacionalista kihívás az Európai Unióban a Wall Street Journal szerint a rendszerváltás óta még nem volt ilyen feszült kapcsolat tapasztalható a nyugat-európai országok és Budapest illetve Varsó között.

Azt írták, hogy a konfliktus egy szélesebb körű vita része, ami az Egyesült Királyság kilépése utáni hatalmi egyensúlyról folyik.

Brüsszelben sokan attól tartanak, hogy ha egyes tagállamok büntetlenül elutasíthatnak közös döntéseket, bírósági ítéleteket, akkor bomlásnak fog indulni az egész rendszer.

A Wall Street Journal szerint a német választások után megváltozhat az az állapot, hogy a többi tagország vonakodik attól, hogy szankcionálja a renitens kormányokat.

A lap arra emlékeztetett, hogy kevés esély van az uniós alapszerződés hetedik cikke szerinti eljárás keretében történő szankcionálásnak, de ennek az eljárásnak már a megindítása is komoly lépés és figyelmeztetés lenne Magyarország és Lengyelország számára.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!