Bíróság előtt kellett bűnhődnie a mezőtúri nőnek, aki kommentelt Facebookon – ha meglátod, mit írt, te is át fogod nézni a bejegyzéseidet

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI - a kép csak illusztráció

Van ugyebár az a bizonyos szólás- és sajtószabadság. Ez a Fidesz-féle Magyarországon első sorban azzal jár, hogy az újságírókat bilincsben viszik el éjszaka, Fásy Zsülike miatt, vagy ha megír valamit egy internetes lap, amelynek igazságtartalmáról megbizonyosodik, de nincs meg az utolsó morzsáig minden bizonyítéka erre, beidézik a lakhelyétől 200km-re kihallgatásra a nyomozók. Mondjuk azt, hogy ez az újságíró-szakma velejárója. Arra azonban nem gondoltunk, hogy az egyszerű kommentelők is megjárhatják, ha kifejezik a véleményüket.

Egy mezőtúri nő azt írta a Facebookon, 2014. december 5-én egy közszereplő oldalán, egy nyilvános bejegyzéshez Mezőtúr Város Önkormányzatának képviselő-testületére utalva (valótlanul), hogy “amennyit ellopnak a sintértelep üzemeltetésének címén, abból mi befejezhetnénk a menhelyet! Csak ugye akkor nem lenne mit ellopni!”

A nőt nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásban találták bűnösnek, és egy évre próbára bocsátották. A Szolnoki Törvényszék múlt héten hozta meg jogerős döntését helybenhagyva az elsőfokú ítéletet.

A próbára bocsátás nevelő jelegű intézkedés, ami azt jelenti, hogy a bíróság megállapította, hogy a vádlott bűncselekményt követett el, azonban a jogkövetkezményekről való döntést későbbre halasztotta – írja a 24.hu. 

Ez tehát a véleményszabadság. Legjobb, ha inkább mi sem folytatjuk ezt a cikket, hátha ezért is bíróság elé citálnak minket…

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!