Hozzávalók:
-
kész pite tészta
1 csomag
-
lilahagyma
1 db
-
zöldspárga
1 csomag
-
koktélparadicsom
125 g
-
mozzarella sajt
100 g
-
Knorr Sajtszósz alap
1 csomag
-
tojás
4 db
-
margarin
2 evőkanál
-
tej
250 ml
-
tejszín
100 ml
Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra. Tegyük a tésztát egy 25 cm átmérőjű formába. Szeleteljük fel a hagymát. Vágjuk le a spárga végeit és daraboljuk fel 3 cm-es darabokra. Felezzük meg a paradicsomokat.Reszeljük le a mozzarellát.
Lépés 2
Forrósítsunk fel 2 ek margarint egy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát és a spárgát, pirítsuk 5 percig. Készítsük el a sajtszószt a tasakon leírtak szerint.Majd hagyjuk hűlni. Verjük föl a tojásokat, majd keverjük ki a tejszínnel, majd a sajtszósszal.
Lépés 3
Helyezzük a hagymás spárgát a tésztába. Öntsük rá a tojással és tejszínnel kikevert sajtszószt. Helyezzük a tetejére a félbe vágott koktélparadicsomokat, majd szórjuk meg reszelt mozzarellával.Fedjük le alufóliával és süssük 45 percig. Végül vegyük le a fóliát és süssük további 15 percet még.
Mi a véleményed? Ide megírhatod!