Igazán különleges finomság!
Hozzávalók:
-
fagyasztott leveles spenót
300 g
-
Knorr Bolognai spagetti alap
2 csomag
-
víz
6 dl
-
tojás
2 db
-
tej
1 dl
-
liszt
15 dkg
-
só
-
szódavíz
2 dl
-
parmezán sajt
40 g
-
darált marhahús
60 dkg
-
mozzarella golyó
1 db
Lépés 1
Készítsünk lisztből, tojásból és tejből palacsintatésztát. Keverjük ki jól, csomómentesre. A végén lazítsuk föl szódavízzel, és tegyük félre 15 percre.
Lépés 2
Ezalatt készítsük el a bolognai ragut. Pirítsuk le olajon a darált húst egy pici sóval és borssal. Ha a levét elfőtte, hozzáadjuk a bolognai spagetti alapot és a vizet. Jól összekeverjük, és állandóan kevergetve közepes lángon sűrűre főzzük.
Lépés 3
Míg hűl a ragu, süssük ki a palacsintákat.
Lépés 4
Egy margarinnal kikent tortaformába helyezzünk egy palacsintát. Kenjük be a ragu arányos részével, majd tegyünk rá spenótot is. Helyezzük rá a következő palacsintát és kenjük meg azt is ugyanígy. Folytassuk így, míg az utolsó előtti palacsintára is rákenjük a ragu és a spenót végét. Az utolsó palacsinta tetejére tegyünk egy felszeletelt mozzarella golyót, félbevágott koktél paradicsomokat és szórjuk még be reszelt parmezánnal is.
Lépés 5
190 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt süssük össze, míg a sajt is ráolvad a tetejére. Tálaljuk ruccolával, vagy egyéb zöld salátával.
Mi a véleményed? Ide megírhatod!