Bolognait szeretjük, palacsintát szeretjük, na de a kettő együtt? Igazán ínyenc, fogás, érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
-
Knorr Bolognai spagetti alap
2 csomag
-
Rama Vajas Íz
1 evőkanál
-
víz
6 dl
-
tojás
2 db
-
olaj
2 evőkanál
-
tej
1 dl
-
liszt
150 g
-
reszelt sajt
100 g
-
szódavíz
2 dl
-
darált hús
600 g
Lépés 1
Készítsünk lisztből, tojásból és tejből palacsintatésztát. Adjunk hozzá egy csipet sót, keverjük ki jól, csomómentesre. A végén lazítsuk föl szódavízzel és tegyük félre 15 percre.
Lépés 2
Ezalatt készítsük el a bolognai ragut. Pirítsuk le olajon a darált húst egy pici sóval és borssal. Ha a levét elfőtte, hozzáadjuk a bolognai spagetti rafinériát és a vizet. Jól összekeverjük, és állandóan kevergetve közepes lángon újraforrástól számított 6-8 percig főzzük, vagy amíg megfelelő sűrűségűnek találjuk a ragut. (Ebben az ételben jobb, ha kicsit sűrűbb lesz a ragu, hogy könnyebben feltekerhessük a palacsintákat.)
Lépés 3
Míg készül és hűl a ragu, süssük ki a palacsintákat. (Hagyományos, kisebb palacsintasütőben 8 palacsintát tudunk készíteni ebből a receptből.)
Lépés 4
Töltsük meg a raguval a palacsintákat, majd tekerjük fel őket úgy, hogy a széleit behajtjuk. Egy margarinnal kikent hőálló tálba tesszük őket, és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Tegyük be 190 fokos sütőbe kb. 15 percre, míg a sajt szépen ráolvad a tetejükre. Tálaljuk rukkola salátával.
Mi a véleményed? Ide megírhatod!