Napvilágra kerültek olyan adatok, amit a kormány inkább szégyellne

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján: fogy a magyar! Többen születtek, de többen haltak meg az első félévben, nőtt a népesség természetes fogyása. Igaz, hogy többen születtek, de többen is haltak meg az előző év azonos időszakával összehasonlítva. Ezt a Központi Statisztikai Hivatal közölte pénteken az MTI-vel. A KSH adataiból megtudhatjuk:

9 797 561 Magyarország lélekszáma 2017-ben.

Január és július között 43 870 gyermek született.
(0,2%-al több, mint az előző év azonos időszakában)

Január és július között 69 062-en haltak meg.
(8,5%-al több, mint az előző év azonos időszakában)

A természetes fogyás: 25 192 fő, ami 5289-el több az egy évvel korábbi adatoknál.

Ezer lakosra 9,0 élve születés és 14,2 halálozás jutott.

A KSH szerint, az év eleji jelentős halálozási többlet hátterében, mint ahogyan két évvel ezelőtt, most is a tetőző influenzajárvány állhatott. Régiónként különböző mértékben változott a születések száma. Négy régióban emelkedett, kettő régióban mérséklődött. Közép-Dunántúlon az egy évvel korábbival azonos volt. A legjelentősebb emelkedést Dél-Alföldön (4,1%), a legnagyobb csökkenés Közép-Magyarországon (2,5%) regisztráltak.
A halálozások száma mindegyik régióban növekedett, Észak-Magyarországon (11%), Közép-Magyarországon (5,8%). A házasságkötések száma 2011 óta emelkedik, most megtorpant és visszaesett. Az első félévben megkötött 21 624 házasság 4,6%-al 1033-al kevesebb. A házasságkötések száma mindegyik régióban csökkent, a legnagyobb mértékben Dél- és Közép-Dunántúlon (8,3%, 7,8%).

A FIDESZ-KDNP elmúlt 7 évi kormányzásának kezdőpontján, az egyik legfontosabb problémának a népesség csökkenés megállítását jelölték ki. A második ciklus végéhez közeledve kijelenthetjük, hogy a kormány nem tudta elérni legfontosabb célkitűzését. A Brüsszel által kritizált alaptörvény, amelyben a házasságot mint férfi és nő között definiálja a Fideszes politikusok úgy magyarázták, hogy az nem a magyar LMBTQ közösség elleni diszkrimináció alapja, hanem a népesség csökkenés megállításának egyik záróköve. Úgy látszik azonban a Fidesz családpolitikája még pár ponton kiegészítésre szorul. Ahhoz, hogy az emberek úgy érezzék érdemes és lehetséges biztonságosan családot alapítani Magyarországon és a családalapítás felvállalása nem jár együtt a szegénység vállalásával még néhány pontot át kellene gondolnia a kormánynak.

A magát a rendszerváltás hősének kikiáltó Fidesz-Kdnp kormány, Orbán Viktorral megbukott. Megbukott! Mert a rendszerváltásba azért kezdtünk bele, hogy Nyugat-Európai demokráciát építsünk és a Nyugat-Európai életszínvonalat közelítsük meg.

Ferge Zsuzsa már 1989-ben leírta az akkor induló Esély magazinban:

Nyugaton mintegy 200 éve, a francia forradalom óta tart az a folyamat, hogy a polgári és politikai jogok megszerzése után küzdeni kezdtek a szociális (kulturális) jogokért, s ezek megszilárdulásával a gazdasági jogokért, azaz a termelés irányításában való részvétélért is.

Ezekhez a szavakhoz egy olyan kormánynak, amelyik azt állítja magáról, hogy Magyarországot építeni szeretné és a nemzet tagjainak életképességét, a választópolgárok életminőségét javítani igyekszik tartania kellett volna magát. Az Orbán-kormány tehát nem hű a rendszerváltás gondolatához, Magyarországot nem építi és a rászoruló emberek életképességét nem igyekszik javítani.

Helyette bugyuta szólamokban próbálja manipulálni és irányítani a tömegeket, azért, hogy elérje, a választásokon elmenjenek szavazni és biztosítsák továbbra is hatalomban maradásukat. Ilyen manipuláció például az, amikor az országban jelen levő, meglévő problémákat csokorba gyűjtik és ragasztanak rá egy bélyeget, amit aztán ócsárolnak a nagyközönség előtt, így ez azt a képzetet keltheti a választópolgárokban, hogy a címke ócsárlásával az arról rosszat állító a problémákat akarja orvosolni.

Liberalizmus. Orbán Viktor magasan képzett jogász. Pontosan tudja, hogy a liberalizmus démonizálásával, csak a nála jóval képzetlenebb rétegeknél tud eredményeket elérni. Azt is pontosan tudja, hogy nem olyan egyszerű a képlet, mint ahogyan azt ő a választópolgárok elé tárja, hiszen különbség van a demokratikus liberalizmus és a liberális demokrácia fogalma között is, a rendszeresen megrendezésre kerülő KONZULTÁCIÓI akár a demokratikus liberalizmus egy kelet-európai megnyilvánulásnak is tekinthető lenne.

A népességcsökkenést tehát nem sikerült megállítania a Fidesz-Kdnp kormánynak, ahogyan azt alább részletezni fogjuk, az elvándorlást sem, amely jelenség a ’89 előtti rendszert idézi, a felsőoktatással kapcsolatban, a szociális ellátással kapcsolatban, az egészségüggyel kapcsolatban olyan problémák tapasztalhatóak, amelyekkel kapcsolatban felmerül a kérdés:

“Ha el kell számolni az országgal arról, hogy mit csináltunk az elmúlt 7 év alatt, akkor mit mondunk?”

Erre a kérdésre az Orbán-kormány kidolgozta a választ, azt, hogy: Soros György!

Korábban megírtuk: Magyarországon kívül szinte mindenhol jóval több pénzt kapnak azok, akik halmozottan sérült gyermeküket otthonukban nevelik. Hazánkban 50 ezer forintos éhhalálbért ad az állam olyan embereknek, akiknek nincs más választásuk, 24 órában kell felügyelniük sérült családtagjaikat. Ők nem követtek el semmi rosszat, egyszerűen biológiailag úgy alakult, hogy nem születhetett egészséges gyerekük. Más esetben valamiféle betegség vagy baleset következtében kényszerülnek az otthon maradásra.

Áprilisban írtunk róla: Amíg valaki megint zsírosodott, addig százak álltak sorba egy tál ételért – Magyarország két videón

Százak, ezrek éheznek nap mint nap, és rajtuk nem segít Brüsszel megállítása.
Idén húsvétkor 1600 adag paprikás krumpli, kovászos uborka és epres desszert fogyott el, de a rászorulók tartós élelmiszerekből álló csomagot is kaptak a Krisna-tudatú Hívők Közössége jóvoltából. A tömegben főleg egyedülálló kisnyugdíjasok álltak sorban, számukra nagy segítség volt a cukorból és lisztből álló élelmiszer-segély is.

Májusban írtunk róla: Fekete statisztika: A Fidesz-kormányzás alatt fokozatosan csökken Magyarország lélekszáma

A drámai adatok szerint tovább folytatódott a halálozások számának tavaly szeptember óta tartó emelkedése: az év első három hónapjában 38 589-en haltak meg, ami nagymértékű, 16 százalékos emelkedést jelent az egy évvel korábbihoz képest. Olcsó hatásvadászat lenne ideemelni Németh Szilárd vagy Kövér László szaporodási felhívásait, de tény: ebben az országban hét éve uralkodnak s a tevékenységük eredményét ezek a lesújtó adatok bizonyítják a leglehangolóbban. A számok alapján a halálozások számának jelentős emelkedése, valamint a születések csökkenése következtében a természetes fogyás a 2016. január-márciusi 10 941-gyel szemben 2017 első negyedévében 16 517 volt, ami 51 százalékos növekedést jelent. Mindez egy olyan országban, ahol 3 000 000 ember vegetál a szegénységi küszöb alatt, az az országot (félre)vezető kormány szégyenteljes alkalmatlanságának a bizonyítéka.

A felsőoktatással kapcsolatban is megírtuk: Amiből nem lesz 3 milliárdos ünnepi gála: 120 000 fiatal eltűnt a felsőoktatásból

Az Orbán-kormány valódi arcát már a KSH sem tudja tovább plasztikázni: 2007 óta meredek a zuhanás. Több mint 100 000-en várták tegnap este a felvételi ponthatárok kihirdetését országszerte, hogy megtudják – beléphetnek-e a felsőoktatás kapuján.
Tavaly ez a szám 120 000 körül volt. Csökkenés érzékelhető továbbá a felsőoktatás iránti érdeklődésben is, ami abból is lemérhető, hogy az agresszív kormánypolitika szétverte a középiskolai rendszert és sikeresen elriasztotta a fiatalok egy részét a felsőbb tanulmányok iránti érdeklődéstől.

Problémák vannak az egészségügyben is: P…..el játszon a Miniszter Úr, ne a gyerekek életével: döbbenetes tények láttak napvilágot a gyermekorvoslás terén

Meddig “oké” még a helyzet? Meddig lehet tűrni? Az egészségügy gyakorlatilag összeomlott, és sajnos kimondható, hogy ma Magyarországon nem kap az ember ellátást. Az nem ellátás, hogy a beteg meg az orvos nagy egyetértésben bólogatnak, hogy hát biztosan meghűlés, nesze itt egy levél kalcium. Ennyi, itt a vége. Mára eljutottunk odáig, hogy elfogyott a védőoltás is. Igen, a te gyereked se kaphat, hiába van rá szüksége. Hiába nem vagy oltás-ellenes, hiába vagy felelősségteljes szülő, és elviszed beoltatni a gyerekedet olyan betegségek ellen, amiket az emberiség megtanult legyőzni bő 80 éve, Orbánék elintézték, hogy már az se legyen. Hadd hulljon a magyar, kit érdekel. Majd küzdhetsz a szamárköhögéssel, meg a kanyaróval. Mi meg itt leszünk Európa közepén, egy beoltatlan generációval, akik megfertőződnek a már régen elfeledett betegségekkel, s mi magyarok leszünk Európa seggluka – a magyar beteg, mert a miniszterelnökünk és agymosó bandája meggyőzi újra azt az egymillió kiszellőzött fejűt, hogy ez így jó, és maradnak még négy évig, és újra megrendeznek még két olimpiát is ha kell, de a kórházakba egy lepedőt nem vesznek, egészen addig, amíg az ország kivándorol, vagy kihal.

Beszámoltunk az eltitkolt kivándorlásról is: A Fidesz legnagyobb titka és bűne: Az eltitkolt kivándorlás

Az eltitkolt kivándorlás nem valami középkori esemény, amiről szándékosan hallgat a magyar történetírás, vagy valami lájk- és kattintás-vadász cím, aminek a végén kiderül, hogy nahát, a Kádár rendszer alatt hány tízezer magyar hagyta el a hazát. Nem. Az évszám 2017, és egy tényleges, visszafordíthatatlan jelenségről beszélünk, amit a kormány által uralt média agyonhallgat – teszi ezt abból az okból is, mert ez az újkori magyar történelem legnagyobb hazaárulása, és ezzel nem szívesen szembesülne a főelkövető Fidesz, és főleg a még hívő Fidesz-szavazók. Vajon hazaáruló-e egy olyan rendszer, ami elüldöz tízezreket? A nyilasok, vagy Rákosiék hazaárulók voltak-e? Ha igen, akkor Orbán totalitárius illiberalizmusa miben lenne más? Nézzük a tényeket!

Már márciusban is katasztrófa volt a demográfiai adatokkal kapcsolatban, meg is írtuk: Ezt hallgatja el előlünk a kormány: demográfiai katasztrófa zajlik éppen hazánkban

Dübörög a gazdaság, Magyarország jobban teljesít, megvédjük az országot a migránsoktól, meg a Heinekentől. Ezek az unalomig ismert kormányzati lózungok ismétlődnek hosszú évek óta, közben olyan demográfiai katasztrófa zajlik épp hazánkban, amiről nem, hogy beszélni kéne, de egy kompetens kormányzatnak minden erővel kötelessége lenne megoldani ezt a helyzetet. A kétezres évek eleje óta nem látott szintre emelkedett az elhalálozások száma az év első hónapjában – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal adataiból.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!