Olyan listát tettek közzé a fideszről, hogy ide már a bocsánat kérés kevés lesz

Forrás: MTI

A Fidesz kommunikációs igazgatója (Hidvéghi Balázs ) nyilatkozta, hogy egy politikus nem engedheti meg magának azt, hogy kiszemeljen egy csoportot, és azokat megsértse. Erről a 444.hu számolt be. Hidvéghi korábban úgy került a reflektorfénybe, hogy a Magyar Nemzet megírta:  “Több százezer forint ösztöndíjat kaphat az egyik Pallas Athéné alapítványon keresztül Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója és felesége, Hidvéghiné Pulay Brigitta” – értesült róla a Magyar Nemzet, a lap úgy tudja, “sikeresen pályáztak az egyik közpénzből fenntartott jegybanki alapítvány ösztöndíjprogramjában. Hidvéghi így fideszes szóvivősége mellett két éve havi 300 ezer forintos ösztöndíjra jogosult, bár nem tudjuk, ezt az összeget felveszi-e. A Fidesz kommunikációs igazgatója – aki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) vezetőjének, Matolcsy Györgynek az elnöki tanácsadója is volt.”

A Fidesz kommunikációs igazgatója az M1 kedd reggeli műsorában indokolta meg, hogy miért indítanak olyan tájékoztató kampányt, amelyben a nyugdíjasokat informálják Vona Gábor szavairól. A Jobbik elnökének mondatait a Hidvéghi Balázs úgy kommentálta “egy politikus nem engedheti meg magának, hogy kiszemeljen egy csoportot és azokat megsértse.” Ha pedig egy politikus mégis megsért egy csoportot, akkor elnézést kell kérnie.

Hidvéghi szerint a telefonos és e-mailes tájékoztató az elkövetkező tíz napban törénik meg. Az nem derült ki, hogy Semjén Zsolt bocsánatot fog-e kérni, aki a hétvégén azt mondta:

“PC módon tudnék olyan népcsoportot, pontosabban olyan csoportokat mondani Magyarországon, akik életükben egy fillér adót nem fizettek, mégis abszurd lenne azt mondani, hogy ne legyen szavazati joguk.”

Van még pár ügy, amiben Fideszes politikusok is elmulasztották a bocsánat kérést, például: “Nőügyekkel nem foglalkozom – mondta Orbán Viktor április 4-én arra az újságírói kérdésre, hogy miért menesztik Szemerkényi Réka washingtoni magyar nagykövetet. A masszívan szexista kijelentés sokakat felháborított, és végre lett folytatása. Erről Lázár János beszélt a Miniszterelnökség képviseletében csütörtökön. Szerinte Orbán a Kormányinfó előtt elismerte neki, hogy tévedett, mert az ország fele nő, és a nőügyekkel foglalkozni kell.”

A 24.hu arról írt, hogy Orbán elismerte a tévedését, de azt már nem találtuk meg, hogy Orbán Viktor személyesen bocsánatot is kért-e az ország szebbik felétől?

A homofóbia-ellenes világnap alkalmából számos politikus kinyilvánította a világon, hogy tiszteletet a melegeknek. A magyar kormány hallgatott, ezért Debrecenben megkérdeztük a magyar miniszterelnöktől, mit üzen a homofóboknak. Orbán azt mondta, a kérdés csábítja a viccelődésre, majd megköszönte, hogy a melegek nem provokálnak. Szerinte minden úgy jó, ahogy van. Ugyanekkor üzente, hogy a menekültek menjenek haza, és mindent megtesz a debreceni menekülttábor bezáratásáért.”

A hazai LMBTQ közösség tagjaitól is lehetne bocsánatot kérni, hiszen a homofóbia ellenes világnapon, lehet, hogy nem kellene hogy viccelésre csábítson egy ilyen kérdés. Csak kettőt emeltünk ki, de a Fideszes politikusok is bővelkednek elmaradt bocsánatkérésekkel…

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!