Pofára estek Habonyék – ezt nehéz lesz kimagyarázni Putyinnak

MTI Fotó: Máthé Zoltán

A 168 óra megírta, hogy kudarcot vallott az Orbán-kormány, mert a magyaroknak csal alig több mint a fele állítaná meg Brüsszelt. Egyharmada nem elvenne hanem átadna hatásköröket. A magyaroknál nagyobb arányban csak a lengyelek támogatják az EU-tagságot a Visegrádi Négyek lakói közül.

Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia lakosai közül a lengyelek és a magyarok támogatják a leginkább országuk EU-tagságát. Legkevésbé a csehek. Lengyelországban a megkérdezettek 88%-a támogatja, Csehországban ez az arány 56%. Magyarországon 82%. Szlovákiában 74%. Ezt a prágai CVVM közvélemény-kutató intézet közölte.

Az is kiderült, hogy a lengyelek és a magyarok 33%-a támogatja az EU hatásköreinek bővítését a nemzeti hatáskörök rovására.
A lengyelek esetében 43%, a magyarok esetében 55% a nemzeti hatáskörök megerősítését tartotta fontosabbnak.

Mindez azt jelenti, hogy kudarcot vallott az Orbán-kormány “Állítsuk meg Brüsszelt!” kormánypropagandája

Arra, hogy saját országukat mennyire tartják befolyásoló tényezőnek az unióban zajló tárgyalások kimenetelére, a döntéshozatalra, a csehek, a lengyelek, a szlovákok és a magyarok megközelítőleg egyformán válaszoltak. “Országuk befolyását az EU döntéseire a lengyelek és a szlovákok 25 százaléka, a magyarok 22 százaléka és a csehek 15 százaléka tartotta kielégítőnek. A júniusban és júliusban készített felmérésben országonként mintegy ezer 18 éven felüli ember vett részt.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!