Beindult a brutális kampány: Kövér László nemzethalállal riogatja az erdélyieket

2017.08.15. 8:25

Kövér László, az Országgyűlés fideszes elnöke megnyitotta a kolozsvári Magyar Napokat, ahol az egybegyűlteknek beszélt hazáról, meg identitásról, beszédei ezúttal is a Fidesznek oly kedves második világháború előtti nacionalista romantikában gyökereztek; „az idők igazi nyerteseinek soha nem azok bizonyulnak, akiknek erősebbek a fegyvereik vagy hangosabbak a hazugságaik, hanem azok, akiknek erősebb az identitása és a hite”. – mondta nyitóbeszédében a házelnök.

A nemzetállam halálának víziója Horthy óta a jobboldal kedvenc riogató eszköze, a Fidesz lelkiismereteként is aposztrofált Kövér haladt is szépen a kitaposott ösvényen tovább.ga1

Németh László 1941-ben Kolozsváron elmondott gondolataiból kiindulva hangsúlyozta: a 21. századi hadviselés részévé vált annak sulykolása hogy a nemzeti identitás és a nemzeti államok kora lejárt Európában.ga1

Úgy vélte: Közép- és Kelet-Európa, a Kárpát-medence Európa megújulásának egyik hajtóerejévé válhat, ha az itteni államok túl tudnak lépni a nemzeti felsőbbrendűségre, illetve kizárólagosságra irányuló 20. századi törekvéseiken.

A térség államainak szerinte azt kell felismerniük, úgy érvényesíthetők a nemzeti önérdekek, hogy ezzel nem veszélyeztetik, hanem erősítik a szomszédaik érdekérvényesítési lehetőségeit is.

„Ha nem, akkor a térség népei együtt fogják elveszíteni államaikat, többség és kisebbség együtt fog identitás nélküli, fogyasztónak nevezett kifosztható biológiai erőforrássá válni” – vélte Kövér László. Megjegyezte: a kisebbségi sorban élő európai polgárok gondjait nem az identitás nélküli nyitott társadalmak, hanem a saját önérdekeiket felismerő, egymással együttműködő európai nemzetállamok képesek megoldani. „Az a tény, hogy az elmúlt évszázadban, vagy az elmúlt negyedszázadban ez nem sikerült, nem zárja ki annak lehetőségét, hogy a jövőben sikerülhet” – tette hozzá.

És mivel már most hülyére veszik győzködik az erdélyi magyarokat, hogy ugyan menjenek már el szavazni a Fideszre, a házelnök úr egy kicsit megtolta a kampányszekeret is.

Kövér László nyomatékosította: 2010 óta a magyar politikának az a célja, hogy „nemzeti államunkat újjáépítsük, az identitásunkat és a nemzeti összetartozásunkat megerősítsük, szomszédainkkal együtt erősítsük a nemzetállamok együttműködésén alapuló Európai Uniót”. Úgy vélte, a 2018-as magyarországi országgyűlési választásokon is erről kell dönteni Magyarországon és Erdélyben is.

Az Országgyűlés elnöke a kolozsvári magyarság józan azonosságtudatát olyan megtartó erőnek nevezte, amelyből „nemcsak Budapesten és Bukarestben, hanem mindenhol Európában lehet és érdemes is példát s erőt meríteni”.

MTI alapján

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!