Virginia: Összefogásra Szólít A Kormányzó

A résztvevők felvételein látható, ahogy a szélsőjobboldali demonstráció ellentüntetői közé hajt egy autó a virginiai Charlottesville-ben.

Amikor a feldühödött tömeg rárontott, a kocsi gyors tolatásba kezdett, sokakat ekkor sodort el. Egy ember meghalt, 26-an megsérültek. A hatóságok őrizetbe vették a 20 éves ohiói vezetőt.

– Azt üzenem a fehér felsőbbrendűséget hirdetőknek és a náciknak, akik Charlottesville-be jöttek ma, hogy menjetek haza – mondta az állam kormányzója. – Nem hiányoztok ennek a remek közösségnek. Szégyelljétek magatokat. A gyűlölet és az ezt támogató hangok egyre erősebbek, és megosztják a nemzetünket. Együtt kell dolgoznunk. Ezt kétszer is elmondtam az elnöknek: szívesen dolgoznánk vele, ha összehozhatnánk az embereket. De meg kell állítani a gyűlöletbeszédet az oszágban. Össze kell hoznunk az embereket.

Miközben San Franciscóban és több amerikai városban az erőszak ellen virrasztottak, az elnök szóvivője közleményben cáfolta azokat a bírálatokat, amelyek szerint Donald Trump nem ítélte el kellő határozottsággal az erőszakot, a fehér fajgyűlölőket, a neonácikat, a Ku Klux Klán tagjait és valamennyi szélsőséges csoportot.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!