Plusz 15 milliárd: Most Zalában indult be a pénzpumpa egy állami „gokart pályánál”

A Bosch tesztparadicsoma – Zalaegerszegen zárt miniváros is lesz csakazértis

Egyre szaporodik azon állami beruházások sora, amik 4-6-8 éve alszanak, de most, a választások közeledtével hirtelen belecsapnak a kivitelezésébe, de akkora közpénzből megtolt tőkeinjekcióval, hogy a fal és mi adjuk a másikat.

Ezen pénzszivattyú következő állomása lett a titokzatos zalaegerszegi úgynevezett autós tesztpálya, amit a hétvégén megjelent Magyar Közlöny csendes becsúsztatott adatai szerint 15 milliárddal tol meg Semjén Zsolton keresztül Orbán, a kormány.

Annak ellenére avagy azzal együtt, hogy a kormány már eddig is 21 milliárdot biztosított minderre.

Mindezt a kormányrendelet szerint Magyarország járműiparban betöltött szerepének további erősítése céljából, mivel a Beruházás kiemelt, stratégiai fontosságú és nemzeti stratégiai kutatási infrastruktúraként kezelt.

bosch2
Önvezető Tesla a boxbergi tesztpályán

Most egy pillanatra tekintsünk el attól, hogy milyen is Magyarország járműiparban betöltött szerepe, ami égetően igényli egy – pillanatnyilag – 40 milliárdosra tervezett belterjes tesztpálya megépítését. Belterjesnek titulálhatjuk, hiszen eleve azzal a szándékkal épül, hogy nem lesz alkalmas például autóversenyek megrendezésére, csak kutatási, innovációs célokat szolgál. Kitől, mitől, hogyan, miből térül meg a 40-50 milliárdos beruházás..? Nem téma, egyszer élünk.

Ugyanis.

A 250 hektáros tesztpálya még a híres boxbergi Bosch fejlesztési központnál is kétszer nagyobb kíván lenni. Egzotikus különlegessége lesz egy műváros, ahol fel tudják készíteni az önjáró járműveket a városi szituációkra. Háztömbök, alagutak, kereszteződések, parkolóházak, vasúti átjárók, fasorok, országút és autópálya szakaszok lennének ennek a városnak a főbb részei.

A híres Bosch-tesztpálya 94 hektáros és többek között a legendás önvezetős Tesla autókat tesztelik itt, nem mellékesen Németország hirtelenjében valóban fel tud mutatni néhány veretes – saját – márkát, valamint életszerűen hivatkozhat a járműiparban betöltött fontos szerepére. A pragmatikus németeknek ennyi is elég.

Nos, ezt kívánja többszörösen felülmúlni meglepően brutális tőkeemelésekkel a magyar kormány, miközben Magyarország felcsúti kisvasutakkal igyekszik meghódítani a világot – egészen Bicskéig.

Nem szép dolog a demagógia, de kihagyhatatlan a ziccer, hogy mindez miért történik: lopnak, csalnak, hazudnak. Ébresztő Magyarország.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!