Mi lettünk a csóró szomszéd a régióban: Soha nem volt még ennyire szegény a magyar

A hvg.hu megírta, hogy a magyarok fele annyit költenek a nyaralásukra, mint a szlovákok. Ez azt is jelenti, hogy alig vannak Európában, akik a magyaroknál kevesebb pénzből hozzák ki a nyaralásukat. Vessük ezt össze az orbánisták hangzatos szlogenjeivel. Hogy is szólt a nóta 2010-ben? Sereghajtóból ismét éllovas? Az csak az egyik dolog ebben a kérdésben, hogy nem jött össze, Magyarország sereghajtó lett, a másik fontos dolog amire az eset rámutat, hogy az orbánisták kiket értenek Magyarország alatt? Csak saját magukat. A kormány hű orbánisták biztos többet költenek nyaralásra, mint az átlag magyar.

Az Eurostat összesítése alapján alig 40 000 forintot, pontosan 129,8 eurót költenek átlagosan a magyar családok egy nyári utazás alatt. Csak három ország van az egész Európai Unióban, mégpedig Csehország, Románia és Lettország ahol az emberek még ennél is alacsonyabb összegből hozzák ki a nyaralást. Ez a szám egyébként nem azt jelenti, hogy ebből az összegből meg is valósulhat a pihenés, ezt egy személy egyetlen útja alatt költi el.

A szomszédaink közül a legtöbbet az osztrákok költik erre a célra 609 eurót. A szlovákok 266 eurót. A görögök pedig 287 eurót. Az EU első helyén a luxemburgiak állnak 744 euróval, ami 3 euróval marad csak el a svájciak átlagától. Őket követik az osztrákok majd őket a máltaiak. Az európaiak átlagosan 320 eurót vagyis 97 ezer forintot szánnak a nyaralásra egy utazás alatt, ami azt is jelenti, hogy Magyarország az átlag felét sem éri el.

Szerintünk arról kellene nemzeti konzultációt folytatni, hogy: vannak akik azt gondolják, Magyarországot úgy kellene kormányozni, hogy legalább az európai átlag felét megközelítsük, ön egyet ért ezzel? A válasz lehetőségek pedig lehetnének: 1. nem, nem értek vele egyet. 2. szerintem Orbán Viktor legyen a miniszterelnök. 3. csak az a fontos, hogy a vezető Fideszes politikusok ki tudják magukat pihenni a nyáron, hogy jó döntéseket hozhassanak.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!