Fetás-paradicsomos vörösbab saláta

A nyár ezen hetének következetes és kitartó időjárása bizony rámutatott arra, hogy van az a fokú tikkasztó hőség, mikor már a gasztropornós teste sem bír el az olajban sült hasábkrumplival.

Elérkezett az idő, hogy konstatáljuk, ide valami könnyedebb darab szükségeltetik. Alapvetően nincs bajom a salátával, egészen jó viszonyt ápolok valamennyi zöldségfélével, de őszintén szólva a többségük nem elégíti ki az ízek utáni folyamatos, lelohaszthatatlan vágyamat. Had mutassam be nektek a kivételt, amit általában olyan gyorsasággal és olyan élvezettel tömök magamba, mint az a bizonyos kacsa azt a bizonyos nokedlit – írja  NON PLUS ULTRA GASZTROBLOG írója.

Hozzávalók:

250 g koktélparadicsom

250 g vörösbab

100 g fetasajt

1 szál újhagyma/alig fél fej vöröshagyma v. lilahagyma

olívaolaj

Fűszerek: frissen őrölt bors, fél marék friss oregano és/vagy bazsalikom

Az a legegyszerűbb, ha a vörös babot konzerv formájában szerzitek be, szinte minden hipermarket polcán elérhető pár száz forintos tétel és csak egy kell belőle. A konzervbab enyhén sós levét szépen lecsöpögtetjük, és a babot egy salátás tálba helyezzük, mehet rá a félbe vágott koktél pari és a hagyma. Próbáltam már többféle hagymával, attól függően, hogy éppen mi volt otthon. Nálam az újhagyma az abszolút favorit, de lila hagymával is megéri a pénzét, az tuti.

A fetasajtot érdemes előkóstolni, hogy mennyire sós darabra sikerült szert tennünk, és attól függően adagolni. A végén meglocsoljuk bő olívaolajjal, megszórjuk akár szárított vagy éppen friss bazsalikommal vagy oreganoval, frissen őrölt borssal, és óvatosan összekeverjük. Fogyasztható grillhúsok és kolbászok mellé, vagy hasonló fanatikusoknak magában is.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!