Orbán kedvence együtt lép fel Orbán kíméletlen kritikusával

Bródy János is fellép a kormánypénzelt Mándoki keddi koncertjén, akiről megtudhattuk, hogy sosem érdekelte a pénz – elhihetjük, ő mondta.

„Az anyagiak sosem érdekeltek” mondotta személyesen Leslie Mándoki Schmidt Mária lapjába zsebében másfélmilliárdnyi közpénzzel. A mi zsebünkben tudva persze minket sem érdekelne a pénz.

Leslie Mandoki szerint rendjén van, hogy az Orbán-kormány 1,4 milliárddal támogatja az európai turnéját: a Németországban élő magyar zenész a tavaly kormányközeli Schmidt Mária tulajdonába került Figyelőnek adott interjúban beszélt erről.

A lap első “kemény” kérdése arról az 1,4 milliárd forintos támogatásról szólt, amelyet a Mandoki Soulmates az európai turnéjára kapott az Orbán-kormánytól az 1956-os emlékév részeként. A felvetést, hogy rendjén van-e a támogatás, Lelsie Mandoki “keményen” meg is válaszolta:

„Először is tisztázzuk: nem engem támogat a kormány, hanem projekteket, amelyekben engem közreműködő művészként kérnek fel azok a szakemberek, akik ezeket a programokat megvalósítják” – ez világos, letudva, mit iszol Leslie..?

mandoki top

Mándoki azt azért hozzátette szerényen, hogy szerénytelenség nélkül állíthatja: olyan produkciókban vehetett részt, amelyek öregbítették Magyarország hírnevét,

őt magát pedig művészként „igazából sohasem” érdekelték az anyagiak.

Azt is megtudhattuk róla, hogy „pesti srácnak” tartja magát, aki „ingázik a nagyvilágban”, de az életének a központja München, hogy Németországban már a negyedik olyan választási kampány következik, amelyben „a maga módján, mint művész” részt vesz s mindig is támogatta Angela Merkelt.

Ezzel együtt a Világgazdaság tavaly augusztusban írta meg, hogy a németországi Tutzingben bejegyzett Red Rock Musikproduktion GmbH 1,4 milliárd forintos magyar állami megbízást nyert el a Network 360 Reklámügynökség Kft.-vel beadott közös pályázaton olyan „művészeti kiadványok” megvalósítására, amelyeken keresztül Magyarország kulturális-történelmi értékei bemutatásra kerülnek. A pályázatot a Miniszterelnöki Kabinetiroda írta ki. A Network 360 Rogán Antal tárcavezető szomszédjának, Csetényi Csabának a cége.

Orbánt a másfélmilliárdért természetesen kulturált európai politikusnak tartja, aki simán megérdemelné a jövő évi választási nyereséget is:

„Nem kell azzal foglalkozni, hogy Juncker rossz poénból lediktátorozza a magyar kormányfőt, miközben puszilgatja Cipraszt, a görög elnököt. Egyfelől Orbán Viktort szabadelvű, polgári gondolkodású, nagyon kulturált politikusnak tartom, akinek ott a helye Brüsszelben, az EPP-ben, Angela Merkel mellett. Ott is ül. Másfelől a magyarok dolga lesz, hogy kit választanak. Számomra szimpatikus, ha egy ország egyértelmű felhatalmazást ad a kormányzásra, miként tette ezt 2010-ben és 2014-ben.”

Ezt meg mi értjük meg, Leslie, hiszen egy baloldali kormánytól aligha kapnál újabb másfél milliárdot…

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!