Ez az összeesküvés és a háttérhatalom, nem a Soros! Mutatunk egy nagyon durva dolgot a Fideszről

Garancsinak jól áll az elégedett lakájmosoly - egyelőre

Az orbánisták bebizonyították, hogy amit a FIDESZ a kétmillió szavazója felé kommunikál, tehát, hogy itt valami országépítés és nemzeti megerősödés történik, amihez új Alkotmányra volt szükség, olyan nagyon, hogy még az Alkotmány nevét is Alaptörvényre kellett cserélni egy nagy hazugság, nem igaz. Ezekre a dallamokra csak azért van szükség, hogy manipuláljanak kétmillió embert és megmaradjanak a hatalomban. És azután mi történik? Az alábbi írásunkban bemutatjuk, hogy mennyire Alaptörvény ellenesen gondolkodnak az orbánisták.

Semmi. Haveroknak kiosztják a nemzeti vagyont. Unokatestvérek kapnak bankot. A kétmillió szavazóval nem történik semmi. Felháborító, hogy Alaptörvény ellenesen nem szolgáltatnak olyan adatokat, amit kötelességük lenne szolgáltatni? Felháborító! Felháborító ezek után a civil szervezetezés? Felháborító! Kikéred magadnak, hogy egy olyan összeesküvés elmélettel akarnak megvezetni téged és az egész országot, hogy egy nemzetközi összeesküvés során Magyarországra törnek nemzetközi bankárok? Persze hogy… Hiszen szánalmas, hogy ezzel tényleg félre lehet vezetni embereket, a lényeg az ilyen ügyek mentén látható meg.

Nem hajlandó átadni a Magyar Nemzeti Bank a Magyar Narancs újságírójának és az őt képviselő Transparency Internationalnak az MKB tulajdonosi szerkezetére vonatkozó adatokat, pedig ezzel kapcsolatban bírósági ítélet kötelezi. A Kúria júliusban helybenhagyta a másodfokú döntést. A Legfelsőbb Bíróság egykori elnöke Baka András tanácsa hozta meg az ítéletet, a jegybanki alapítványok ügyében is az átláthatóság pártjára állt.

Balog Ádám vezérigazgató márciusban azt nyilatkozta, hogy ő pontosan tudja, hogy kik az MKB-nak tulajdonosai, de arra sajnos nincsen felhatalmazva, hogy erről beszéljen. És még az Orbánisták árasztják el az országot azokkal a hazugságokkal, hogy itt az ellenzéket, a civil szervezeteket és az ellenzéki újságírókat valamiféle konspiráció keretében Amerikából mozgatja egy bankár, miközben egyenesen megmondják az embereknek, hogy egy vezérigazgatónak…

az MKB BANK VEZÉRIGAZGATÓJÁNAK FELHATALMAZÁS KELL AHHOZ, HOGY BESZÉLJEN…

Elhallgatta azt is, hogy ő maga is a tulajdonosok között van. A vezérigazgató Matolcsy György jegybankelnök egyik unokatestvérének társaságában Szemerey Tamásnak a társaságában lépett elő az árnyékból. A Magyar Narancs egyik munkatársa vetett véget a titkolózásnak, amikor adatigénylési per vette kezdetét. Arra hivatkozott az újságíró, hogy nemzeti vagyon csak átlátható tulajdonosi szerkezettel rendelkező cégre ruházható át az alaptörvény értelmében. A bíróság elfogadta az érvelést az újságíró a pert megnyerte.

A Nemzeti Bank felülvizsgálati kérelemmel fordult a Kúriához, de a legfőbb bírói fórum is azt mondta ki, hogy “az MKB bank részvényei a szanálási folyamat során megtartották köztulajdoni jellegüket”. „Sajnos egyelőre ennek ellenére nem tudjuk, hogy a köztes tulajdonosok kik voltak az MKB életében, mert úgy néz ki, hogy a Magyar Nemzeti Bank nem hajlandó átadni a Kúria kötelező döntése ellenére ezeket az adatokat nekünk” – közölte Ligeti Miklós, a Transparency International jogi igazgatója.

„Ma már tudjuk, hogy haveri bankot épített föl az állam az MKB-ból, hiszen Mészáros Lőrinc és Szemerey Tamás, valamint a Matolcsy György által kinevezett elnök-vezérigazgató a bank részvényeinek nagyjából 90 százalékos tulajdonosai” – tette hozzá a Transparency International jogi igazgatója.

Az újbóli privatizáció óta az MKB szívesen hitelez kormányközeli üzletembereknek. A bank pénzéből vásárolta meg az utolsó három független megyei napilap kiadóját Heinrich Pecina. Ő az az osztrák üzletember, aki bezárta a Népszabadságot, mielőtt eladta sajtóbirodalmát Mészáros Lőrinc üzleti körének.” – írja a hirtv.hu.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!