Fű se nő

Nagyiván, 2017. augusztus 4. Honvédségi helikopterrel oltják a lángokat 2017. augusztus 4-én a Hortobágyon, Nagyiván térségében, ahol több száz hektáron ég a Hortobágyi Nemzeti Park. Az augusztus 3-án délelőtt keletkezett tűz oltásán egész éjjel dolgoztak a tűzoltók, augusztus 4-én kora reggel két, 3 ezer liter víz szállítására alkalmas honvédségi helikopter is érkezett a helyszínre, hogy bekapcsolódjon az oltásba. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Pénteken hajnalban közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője pénteken hajnalban az MTI-vel, hogy több mint száz hektáron ég a Hortobágyi Nemzeti Park. Egész éjjel dolgoztak a tűzoltók a csütörtökön délelőtt keletkezett tűz oltásán. Két honvédségi helikopter is bekapcsolódott a munkálatokba.

Mukics Dániel elmondása alapján az aljnövényzet kapott lángra csütörtökön, azóta 600 hektár leégett, nádas és füves területen. Több mint ezer hektár még jelenleg is veszélyben van. A tűz lakott területet nem veszélyeztet. Nehezíti az oltási munkálatokat, hogy a terület mocsaras, lápos és a terület egyes részeit nagyon nehéz megközelíteni.

Pénteken kora reggel két honvédségi helikopter kapcsolódott be a tűzoltásba. A helikopterek egyenként háromezer liter víz szállítására alkalmasak. A munkálatokban 9 jármű és 40 tűzoltó vesz részt akik folyamatosan kapcsolatban állnak a nemzeti park igazgatóságával, a mezőőri szolgálattal és a honvédséggel.


Frissítve! Sikerült megállítani a tűzet. Csaknem ezer hektár égett le!

“Szepesi Erika elmondta: az oltásban több mint 80 tűzoltó vesz részt, erőgépet és honvédségi helikoptereket is bevontak a munkálatokba. Mintegy hatszáz szarvasmarhát biztonságos helyre tereltek.

Péntek reggel 150 hektár nádas égett, az oltást nehezítik a talajviszonyok és a terület nehéz megközelíthetősége – tette hozzá.

Lajtos István, Nagyiván független polgármestere elmondta: nagy a füst, de lakott területet továbbra sem nem veszélyeztet a tűz.” – adta hírül a 168 óra. 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!