Masszív, kéjes smárolásba kezdhet Bayer Zsolt és Gajdics Ottó az örömtől: 8 évet kaphat a 18 éves BKK-s hekker

8 évet is kaphat a BKK-nak hibát jelző fiú, aki NEM HACKER!

A médiában tévesen terjedt el az etikus hacker kifejezés azzal a 18 éves fiúval kapcsolatban, aki jelezte a BKK-nak az online értékesítési rendszerükben tátongó óriási hibát. A médiában hibásan ETIKUS HACKERNEK nevezték a fiút. Valójában az etikus hackerek, nagyon sokat tanulnak, átvilágításon esnek át és folyamatosan publikációkat kell írniuk, előadásokat kell tartaniuk, hogy megtarthassák címüket. Az etikus hackerek kőkemény szerződés kötés után tesztelhetik csak ügyfeleik rendszereit.

A Magyar Idők nevű kormányzati propaganda gyárban dolgozó kisiparosok pezsgőt bontottak és ünnepelnek, hogy akár 8 évre is börtönbe kerülhet a fiú. A szerkesztőségben nem veszik észre…

Pedig mára kialakult egy olyan világ, ahol 5 éves kisfiúk biztonsági hibát találnak a Microsoft konzolján, őt nem hackernek tartják számon, nem csap le rá az FBI, helyette hibakereső rangot adományoztak a kisfiúnak. A ranggal 50 dollár, négy játék, és egyéves Xbox Live Arany tagság járt.

A Facebook 10 000 Dollárt adott egy 10 évesnek amiért az Instagramban hibát fedezett fel.
És 200 000 dollárt lehet kapni azért, ha az ember egy Apple termékben biztonsági hibát talál. Egy 19 éves egy nap alatt talált több hibát is az Apple okos telefonján, a cég elindította bug bounty programját.

… kialakult egy olyan világ, hogy a gyerekek, kicsit jobban megnézik azokat a rendszereket, amelyeket a kezükbe vesznek és ha hibát találnak, akkor jelentik, ezért a világ jobb részein ajándékot, jutalmat, köszönetet szoktak kapni!

Gajdics Ottó, Bayer Zsolt és a többiek a Magyar Időknél, akik ujjonganak örömökben, hogy mindezért Magyarországon börtönbe mehet egy 18 éves fiú, nem értik ezt a világot. Lemaradtak.

Meg vannak győződve róla, hogy a vizes vb alatt akarta megbénítani a tömegközlekedést.

… ugyanúgy, mint ahogy jobboldali politikusaink is egy nemzetközi összeesküvés elméletre hivatkozva, nem mennek el nemzetbiztonsági ülésre.

…ugyanúgy, mint a mint a régi kommunista koncepciós perekben, már kialakult a fejükben a kép és nem hagyják magukat zavartatni…

Nagyon kellemetlen és ciki!

“Ugye nem kell sokat gondolkodni azon, vajon az „etikus” bűnözőé-e a nagyobb felelősség, vagy hőzöngő, a nyilvánosságot hergelő tettestársáé?” – írja a Magyar Idők, hiszen OV boldogan nyugtázta, hogy már az ő kezükben van a média nagy része majd kiadta a legújabb parancsot: Azok, akik nem orbánista szellemben szólalnak meg, szintén a nemzetközi összeesküvés részei, fel kell velük venni a harcot és lám a Magyar Idők a BBC normákat és az újságírói etikai kódexet szem előtt tartva. független újságírói szakma krémjeként teljesítette a Miniszterelnök parancsát…

A 444 arról ír: “Főügyészségi forrásokra hivatkozva a Magyar Idők arról ír, hogy BKK e-jegyrendszerének hibáját feltáró 18 éves hekkert információs rendszer vagy adat megsértése bűncselekmény elkövetésével gyanúsították meg, és mivel a BKK közérdekű üzemnek számít, ezért a fiú kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés kaphat.

A fiú jelezte a BKK-nak a honlapon pár szám átírása után 50 forintért tudott bérletet venni, de levelére nem kapott választ. Viszont nem sokkal később a rendszer üzemeltetője, a T-Systems feljelentést tett az e-jegyekkel kapcsolatban.

A kormánybarát lap szerint az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) információs rendszer vagy adat megsértése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást, amelynek határideje 2017. szeptember 15.

Hozzátették, hogy a fiú a gyanúsítás ellen nem tett panaszt, és együttműködik az NNI kiberbűnözés elleni főosztályának specialista nyomozóival, szabadlábon védekezhet.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!