Orbánék csak pislognak: azoktól kaptak egy jókora pofont, akiket a legjobban gyűlölnek

Forrás: youtube.com - a kép csak illusztráció

Az alábbi hírből is látszik, hogy nem lehet akármit büntetlenül megtenni a hazánkban, reméljük sok ilyen lesz még.

A letelepedési kötvényekkel kapcsolatban az Országgyűlés gazdasági bizottsága döntötte el, hogy mely cégek kapnak lehetőséget a kötvények értékesítésére. A bizottság gyakorlatilag offshore cégeket bízott meg ezzel a feladattal. A Transparency International Magyarország pert indított a bizottság ellen. Úgy gondolták, hogy az Országgyűlés gazdasági bizottsága miközben átláthatatlan társaságokra közpénzt bíztak ellentétesen cselekedtek az Alaptörvény rendelkezéseivel.

A bíróság elsőfokú ítéletében a Transparency International Magyarországnak adott igazat. Nem tudni egyenlőre, hogy a bizottság fellebbez-e a döntés ellen, mivel a letelepedési kötvényekkel kapcsolatban a kormány a tiltakozás híve nagy valószínűséggel fellebbezni fognak. Kövér László a letelepedési kötvényekkel kapcsolatos kérdéseket dobott vissza a napokban, azzal az indokkal, hogy az nem tartozik a kormány feladatkörébe. – ismerhetjük meg a 24.hu tudósításából. 

Mint ismeretes Magyarország toplistás helyen áll a kínaiaknak pénzért letelepedés engedélyező országok között. A 100 000 000 000 forintos profit ellenére csak veszteséget produkált az államnak, pedig eredetileg arról kellett volna szólnia, hogy azt segítsék vele.

“A kormány azzal indokolta a program elindítását, hogy segítségre van szükség az államadósság finanszírozásához, de azt is remélték, hogy aki majd megveszi a kötvényt, az itt is fog befektetni. Ugyan 2011-ben és 2012-ben valóban problémát okozott az államadósság, 2013 elejére már javult a helyzet, a letelepedési kötvényprogram pedig csak 2013 júniusában indult el. Az első másfél évben a kötvényvásárlások a piacinál olcsóbb forrást jelentettek, ám később a visszájára fordult a helyzet, és a Magyar Nemzet 2017 elején már azt írta, hogy

az állam 11,3 milliárd forintot bukott utolsó két évben a kötvényforgalmazáson a piacinál drágább kamatok miatt. Arra pedig, hogy hányan hozták ide az üzletüket a kötvény miatt, nincs is adat.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!