“Azért nem akartok törvényt a családon belüli erőszakról, mert nyakig benne vagytok!” – nyílt levél a Fidesznek

Fotó: Facebook / Orbán Viktor

Csá, fideszék!

A vakkomondor annak idején csak egy ártatlan magyar kutyafajta volt. A Fidesz pedig egy ártatlan fiatalokból álló, liberális formáció. Mára a vakkomondor jelképe annak az átalakulásnak amely a szabadságért küzdő ifjakból, a konzervatív “értékeket” és hagyományokat újra divatba hozó gyáva, öltönyük alatt zsírfoltos, asszonyverő trikót viselő vadállatok gyülekezete, vagyis jómagatok.

„Garanciát vállal arra, hogy 2017 őszén a Kormány elé kerül az Isztambuli Egyezmény kihirdetéséről szóló előterjesztés?” Ezt az írásbeli kérdést tette fel Szél Bernadett, az LMP társelnöke Trócsányi László igazságügyi miniszternek.

Magyarország 2014 márciusában írta alá az Európa Tanács egyezményét a nők elleni és családon belüli erőszak megelőzéséről és felszámolásáról, de a ratifikálásra – vagyis a magyar jogrendbe emelésre – máig nem került sor.

Júliusban Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára arról tájékoztatta Szél Bernadettet, hogy „miután az egyes észrevételek feldolgozása lezárul, az ezekkel kiegészített előterjesztés várhatóan még 2017-ben a kormány elé kerül”. A képviselő ezután az igazságügyi miniszterhez fordult, megerősítést kérve arra, hogy az őszi ülésszakban biztosan a kormány elé kerül az előterjesztés.

Trócsányi László nevében Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára válaszolt. Azt közölte: „a társadalmi és közigazgatási egyeztetések során további vizsgálandó kérdések merültek fel a ratifikáció tárgyában”, és ismét csak azt írta, hogy a kormány „várhatóan 2017 őszén tárgyalhat a tervezetről”.

Miféle problémák? Milyen ratifikációs problémák merülhetnek fel abban, hogy törvényi erőre emelkedjen a családok védelme?

Miért is kell éveket várni arra, hogy még több nőt és gyermeket verjenek össze, tartsanak rettegésben úgy, hogy a hatóságok lényegében nem tehetnek semmit, annak hiányában, hogy nincs megfelelő jogszabályi háttér?

Azért nincs, mert ti, fideszesek nem akarjátok, hogy legyen, hiszen nyakig benne vagytok!

 

 

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!