Itt az újabb fideszes botrány: Ehhez képest Schmitt Pál maga a tisztesség mintaképe

Ezt most aztán tényleg nem értem!

Mi baj van azzal, hogy Kovács Zoltán 180 km/sec-os sebességgel ugyanazt a doktori disszertációját (Angol-osztrák diplomáciai kapcsolatok és a Habsburg Monarchia politikai képe a 18. század közepén Angliában) szokta leadni különböző egyetemeken, hogy aztán itt is, meg ott is (köztük a CEU-n is) sikeresen megvédje a tudományos körökben csak „Schmitt-Semjén”-néven emlegetett Ctrl-c/Ctrl-v tudományos módszerrel előállított opusát?

Miért is ne?

Hamarosan elkészül ugyanettől a szerzőtől, ugyanezen a címen egy elbeszélő költemény, egy operett, egy népszínmű, egy szoborcsoport, tizenegy kilátó a pusztában, egy-két plakátkampány, továbbá lesz a címmel azonos nevű utca, kutatóintézet, mangalicatelep, no és persze stadion és kisvasút megálló.

S ha mindez valakinek nem tetszik, Kovács Zoltán meghosszabbítja az egyetemek listáját, ahová a közeljövőben még benyújtja a disszertációját, a Csömöri úttól egészen a Filatori-gátig.

Zokogjunk inkább Orbánnal..?

Idősebb facebookosok emlékezhetnek azokra a daliás időkre, amikor minden szocialista országnak, a Szovjetuniótól Csehszlovákiáig, az NDK-tól Magyarországig, Lengyelországtól Kubáig, valamennyinek megvolt a nagy nyugati (francia, olasz, amerikai stb.) fontos barátja. Csak azért emlékeztetek erre, mert a kormánysajtó hatalmas ovációval tálalja, hogy a mostani magyar kormány „régi barátja”, az amerikai képviselőház egyik iowai tagja, Steve King, aki amúgy a Tea Party harcosaként nagy barátja a francia Nemzeti Frontnak, a holland és az osztrák Szabadságpártnak és a német AfD-nek egyaránt, azt találta mondani, hogy „a történelem Orbán Viktort a nyugati civilizáció Winston Churchilljeként fogja feljegyezni.”

Rendben.

Még egy kis idő, s már nem Orbánt fogja Churchillhez, hanem Churchillt Orbánhoz hasonlítani, végül ki fogja jelenteni, hogy Orbán senkihez sem hasonlítható.

Amúgy én egyetértek vele: Churchill vért, erőfeszítést, verítéket és könnyeket ígért a népének, s Orbán ezt maradéktalanul meg is adta. Igaz, győzelem nélkül.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!