A Boszporusz után a Dunát is átúszná olimpiai bajnok sportolónk

Átúszott Ázsiából Európába Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, akinek a Budapest Urban Games (BUG) keretein belül szeptember 2-án megrendezésre kerülő Duna-átúszás sem jelenthet gondot.

15 évesen a Tungsram serdülő csapatával Isztambulban edzőtáboroztunk, ahol rengeteg helyen reklámozták, hogy lesz egy hatalmas úszóverseny, a Boszporusz-átúszás. Tízen a csapatból úgy döntöttünk, mi is benevezünk. A több száz indulóból a 8-17. helyeken végeztünk, együtt úsztunk be a célba. Csak az igazán profi hosszútávúszók előztek meg minket” – mesélte a BUG nagykövete, akinek a Duna-átúszásra nem kell külön készülnie.

„Heti 5 edzésem van a masters vízilabda válogatottal, szóval a kondimmal nincs gond, ráadásul gyerekként a Ráckevei Dunaágnál sokszor átúsztam a Kis-Dunát, de azért a nagy Duna átúszása az más tészta. Éppen ezért örülök, hogy biztonságos körülmények között lesz lehetőségem átszelni a folyót a főváros közepén, utána pedig futhatok a Gellért-hegyen, vagy akár grundfociban is kipróbálhatom magam” – nyilatkozott a rendhagyó eseményről Kiss Gergely.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!