Kemény üzenetet kapott Orbán: “Viktor, neked a divat mondja meg, hogy ki vagy!”

2017.07.27. 11:40

Török Zsolt a Facebookon osztotta meg gondolatait, amit egy az egyben közlünk. Figyelem! Őszinte gondolatok következnek!

“Tudjátok elég gyakran köszönök be úgy reggelente, hogy “Nemzeti jó reggelt kívánok!”
Ma is így történt, de még mindig sokakat meglep az itt használt “nemzeti” előszó (?), jelző (?), névelő (?), … Pedig tudjátok jól, hogy ez irónia, fricska a hatalom felé. De egy olyan országban, ahol már a trafik is nemzeti, meg minden program, minden esemény, minden kiadvány, minden pénzlopást célzó akciójuk elé a NEMZETI jelzőt használják, ott ez a szó lassan elveszti fontosságát, emelkedettségét.

Hová lészen így az ethosz, és a pátosz? Nem degradálódik-e így a nemes szó? S ha igen, akkor szabad-é ehhez asszisztálni? Nem szabadna, de ferde tükröt akarok tartani a hatalmasoknak, kik csak mimelik az egészet, mert az nem magyarság, hanem magyarkodás. Sokszor műmagyarkodás.

A különbség óriási: mint a népviselet VS chikós a Váci utcában sportcipőben, napszemüvegben; mint kalocsai mintás hímzett terítő VS a viaszkos vászon terítő; mint a korondi agyagedény VS a búcsús céllövöldében a kétpálcás műanyag váza. Mert jól tudjuk, hogy a ma hatalmasai úgy váltogatják értékrendjüket, mint más a fehérneműjüket, de ha az érdekük úgy kívánja, akkor gyakrabban. Voltak már ezek KISZ-esek, majd liberálisok, aztán nemzeti liberálisok, aztán “polgáriak”, aztán konzervatív mélykeresztény-mélymagyarok, most meg éppen már Horthysták, ha jól hallom.

Amikor még a liberalizmusokért kapták a Soros-bérencként a Soros-pénzeket, akkor “Csuhások! Térdre, imához!”, most meg már versenyben hányják a keresztet magukra, s közben korábbi gazdájukat ócsárolják. Egyik nap a szélsőjobbos fővezér összekacsint a még nálánál is szélebre állókkal, olykor Horthyt méltatja, vagy éppen azt mondja, hogy “genetikailag talán túlzás lenne”, majd máskor a magyarországi zsidóságot és demokratákat is eláruló Bibivel parolázik. Egyik nap még szidják és kizavarnák a már hazaindult muszkát, másnap már csókolóznak a cáreviccsel, mint Putyin csicskái. Egyik nap még azt kiáltják “jenkik haza!”, majd hajbókolva engedik be a “megszállókat” az “ideiglenesen” tartandó hadgyakorlatokra, akár tolmács nélkül is.

Egyik nap még itthon harcolnak “Brüsszel ellen”, ott meg másnap gyorsabban szavaznak “Brüsszel” szája íze szerint, mint ahogyan az adott javaslat előterjesztője feltenné a kérdést. A nemzeti is csak addig kell nekik, amíg az a divat. Ahogy a Neurotic együttes számában szólt a ’80-as években: “Neked a divat mondja meg, hogy ki vagy!” Vagyis kicsit kiegészítve: Viktor! Neked a divat és a baksis mondja meg, hogy ki vagy!”

Török Zsolt

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!