Hol található az a budapesti közterület, ami nincs benne a google maps-ben?

Budapest aerial 2012_08_26 panorama by Romeodesign, on Flickr via Skyscrapercity forum

2017.07.25. 15:16

Hogy lehet az, hogy a műholdak korában nem található meg egy közterület egy világvárosban? Mi az, hogy nem szerepel az utcanév-jegyzékben? Már megint a kormány/soros áll a dolog mögött? Nem. Nyugi, ez csak azért történhetett meg, mert a mai napon nevezték el – az eddig ugyanis névtelen XI. kerületi közterület mától hivatalosan a

Ljubljana tér névre hallgat.

A Bükköny és a Sáfrány utca déli végénél lévő, eddig névtelen közterület elnevezéséről június 21-én döntött a Fővárosi Közgyűlés.

17904820 42f2f7ab0ac2f45b5a2035b6454cc182 wm
MTI fotó

A tér elnevezésével jelzik, hogy Budapest a jövőben is elkötelezett a magyar-szlovén kapcsolatok továbbépítésében – mondta Tarlós István.

Zoran Jankovic Ljubljana polgármestere hangsúlyozta, hogy a két főváros együttműködése napról-napra fejlődik. A feladata a baráti együttműködés kiszélesítése, hogy minél több turista forduljon meg a két ország között – tette hozzá.

Ksenija Skrilec Szlovénia távozó budapesti nagykövete, aki a névfelvételt kezdeményezte arról beszélt, arra törekedett, hogy közelebb hozza a szlovénokat és a magyarokat, ugyanis – mint fogalmazott “még mindig alig ismerjük egymást, pedig évszázadok óta egymás mellett élünk”.

A utcanév táblát Tarlós István, Zoran Jankovic és Ksenija Skrilec leplezte le.

MTI alapján / Borítókép: Budapest aerial 2012_08_26 panorama by Romeodesign, on Flickr via Skyscrapercity forum

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!