Így csinált hülyét a BKK vezérből a meghurcolt 18 éves “hacker” fiú

Képünk illusztráció

A Fidesz kormány által NER-nek keresztelhető időszakot átjárja a tévedhetetlen emberek képzete. A közfeladatot ellátó személyek megpróbálják úgy feltüntetni magukat, mint ha nem követhetnének el hibákat. Egy teljesen átlátszó és már a nevetségesség és komolyan vehetetlenség határán régen túllépett eset, hogy a BKK vezér azt akarta elhitetni az emberekkel, hogy rossz email címre küldte a 18 éves fiú az emailjét. Nincsenek tisztában a XXI. századi eszközök lehetőségeivel. Egy képernyőkép közzétételével egyszerűen és gyorsan bebizonyosodott, hogy a vezérigazgató állításai nem igazak.

A BKK vezérigazgatója Dabóczi Kálmán telefoninterjút adott, amelyben arról beszélt, hogy a 18 éves fiú, aki “állítólag jó szándékkal kereste meg a BKK-t” a jegyvásárló rendszer hibájának felfedezése után, egy olyan emailcímre írta meg a figyelmeztető levelét, amit senki sem olvas. Ahhoz hasonlította az esetet, mintha valaki fontos levelet szeretne eljuttatni valakihez, de az üzenetét összegyűrt papíron dobná be a címzett íróasztala melletti kukába.

“A vezérigazgató állítása szerint az észrevételt a [email protected] mailcímre kellett volna küldeni, hogy a cégnek egyáltalán esélye legyen észrevenni azt. A hacker ehhez képest a rossz címre írt, plusz párhuzamosan az Indexnek, hogy az első bkk@-ra címzett levelét a témáról szóló indexes cikk közlése után több, mint két órával, délután 6 óra után küldje el – állította Dabóczi. Arra utalva, hogy a hacker nem is volt emiatt jószándékú, és hogy így a BKK-nak elméleti esélye sem volt intézkedni, mielőtt kitört a sajtóbotrány.” – olvashatjuk a 444.hu oldalon. 

“A 444 tudomása szerint a hacker a rendőröknek is azt vallotta, hogy két címre is elküldte a bejelentő levelét. Dabóczi a rádióinterjú további részeiben egyébként végig arról beszélt, hogy mindenért csak és kizárólag a programot fejlesztő T-Systems a felelős, a BKK semennyire, sőt a közvélemény eleve tévesen azonosítja a BKK-t a BKK saját webshopjának rendszerével.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!