„Borzalmas volt Magyarországon” – német színekben dobogón végzett a vizes vb-n a volt szír menekült

Ellenük küzd Orbán.

Németországból jött a budapesti vizes világbajnokságra és másodikként végzett a 100-as női pillangó előfutamában szíriai menekültként – olvasható egy hazánk szempontjából nem tanulság nélkül való különös történet a Washington Postban.

„Amikor elromlott a csónak motorja, a csomagokat is ki kellett dobni, és először a nővérem, utána én is beugrottam a vízbe. Három és fél órát úsztam a görög partokig” – emlékszik vissza Jusra Mardini, aki most Németországból jött a világbajnokságra és másodikként végzett az előfutamban a 100-as női pillangó előfutamában szíriai menekültként – idézi a Washington Postban megjelent történetet a Klubrádió.

A riói olimpián Knézy Jenő nem merte bemondani a nevét.

2015-ben menekült el a háború elől, nem bírta tovább. Útvonala Líbia, Törökország, utána úszás a Leszbosz szigetére, Macedónia, Szerbia, Magyarország lett.

„Borzalmas volt Magyarországon várni, gyűlöltem az országot, gyűlöltem az embereket”

nyilatkozta a Washington Postnak. Mindannyian féltünk, akik 25 napot töltöttünk ebben az országban. Bujkáltunk a rendőrség elől, de letartóztattak, ellopták sok holminkat és hiába vettük meg a jegyet, nem ülhettünk vonatra. Hozzáteszi, találkozott kedves emberekkel is.

Ennek ellenére nem akart ide visszajönni, vagy ha igen, akkor emelt fejjel, gazdagon. Németországban szárnya alá vette egy, a tehetségét felismerő edző és most nem a menekültek csapatában, hanem függetlenként indult. Hálás Németországnak, mert emberszámba vették, sőt álmait megvalósíthatja.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!