Van még tisztesség: ez a cég olyat tett a BKK botrányban meghurcolt 18 éves fiúért, amit a hatalmasok sose fognak

forrás: http://dbh-group.com/

Ritkán lehet ilyen hírt hallani, olvasni de azért még is örülünk, hogy nem bolondult meg teljesen az ország és igen is vannak még tisztességes jó szándékú emberek.

A Green Fox Academy ösztöndíjat ajánlott fel a fiúnak, akire éjszaka lecsapott a rendőrség, pedig ő csak segíteni akart azzal, hogy feltárta, egy egyszerű átírással módosítani lehet a BKK új e-jegy vásárlási rendszerében a termékek árát és 50 forintért tudott bérletet venni.

Az éjszaka közepén csaptak le rá a rendőrök, ez tömegekben keltett felháborodást.

A Green Fox felajánlásával jelezni akarta, hogy támogatni kell az etikus hekkerek tevékenységét, mert ebből a cégek csak profitálhatnak.

„Térítésmentesen végezheti el a Green Fox Academy négy hónapos szoftverfejlesztési vagy hardverprogramozási képzését az a 18 éves fiú, aki ellen rendőrségi eljárás indult, miután fegyelmeztette a BKK-t az online jegyrendszer hibáira. A képzések bruttó piaci ára 1,3 millió forint.”

Nem szólnak a hírek arról, hogy ennek a rendszernek a fejlesztésére mekkora összeget fordított a főváros? Nem szólnak a hírek arról, hogy mennyi közpénz ment el egy egészen amatőrnek tűnő fejlesztésre. Nem szólnak a hírek arról, hogy ki készített és ki vette át ezt az igen nagy biztonsági hibát magán viselő szoftverterméket.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!