Orbán mostani interjúját, bármelyik 20. századi diktátor megirigyelhetné

Orbán Viktor a szokásos Kossuth Rádiós interjújában a szokásosnál is jobban túltolta a szekeret.

Orbán Viktor azt mondta szokásos péntek reggeli rádió interjújában “Nincs olyan rendezvénye a világon, amit Budapest ne tudna megszervezni. Ezt már a vizes vb kapcsán mondta. Az esemény most egy bizonyíték erre.” Ez a nagyon nagy probléma azzal a közszereplői és jobboldali propaganda média magatartással, amelyik arról szól, hogy a vizes világbajnokságnak csak örülni szabad és aki arról beszél, hogy mennyibe kerülhetett az azt akarja, hogy az úszók ne érjenek el jó eredményeket és biztos, hogy nem is akarja Magyarország győzelmét.

Nem erről van szó! A vizes világbajnokság megnyitójáról egy második rendezőasszisztens megmondja, hogy messze nincs az egymilliárd forinttól, nemhogy a háromtól pláne a lelátó, ahonnan az a pár száz vip vendég végignézhette az eseményeket. A közvetítés minősíthetetlen. Többen elmondták, próbáltak az esemény középpontjához jutni, kivetítőkön nézni és értéktelen módon történt a közvetítés. Nem a magyaros elemekkel van a probléma, hanem, hogy nem állt össze a színpadi show egy egésszé. Ahogy az Eurovíziós dalfesztiválon a svédek megnyitották totális “svéd-kedéssel” pár éve, az egy show műsor volt, látszódott a nemzeti karakter.

A hatalmas probléma az, amikor a közmédiának, a híradónak van egy kis, hogy is mondjam csak pártügyi elhajlása és a botrányokat elhallgatja, csak a nagy nemzeti “igen, megcsináltuk!” életérzést közvetíti és közemberek is jó kiszólnak és közlik, hogy nem szabadna a pénzzel foglalkozni, hanem a magyar sportolóknak kellene szurkolni, hogy ilyen eltorzult valóságképek jönnek létre miniszterelnök úr fejében: “Nincs olyan rendezvénye a világon, amit Budapest ne tudna megszervezni. Ezt már a vizes vb kapcsán mondta. Az esemény most egy bizonyíték erre.”

Mi pedig igenis szeretnénk hangosan, érthetően és jól artikuláltan még egyszer elmondani:

  • Nem volt jó a nyitó rendezvény,
  • Az olimpikonokat megalázták, azt mondták: rájuk nincsen szükség,
  • DRÁGA! Ez nem három és fél milliárd forint, egész egyszerűen nincsen annyi.
  • Szerencsétlen, amikor feldühödött közéleti szereplők az ellenzéki sajtót regulázzák, hogy mit tehetnek és mit nem.

Az biztos, hogy minden diktátor megirigyelné Orbán Viktor miniszterelnök helyzetét, tulajdonképpen lényeges és érdemi kontroll nélkül, annyi pénzt költenek el a rendezvényre amennyit és ahogyan akarnak. Hiba esetén, már pedig volt ilyen hiba, hogy csak egyet mondjak a free-wifivel kapcsolatban, ahol a nemzetbiztonságiaknak kellett közbelépniük és megakadályozniuk egy szerződés kötést semmiféle retorzió nem éri őket. Helyette kiáll Lázár János és elmondja, hogy ugyanmár ne a mobilodat nyomkodd, hanem figyeld a vizes vb-t.

Minden diktátor megirigyelné ezt a média birodalmat, amit kiépített magának a narancsos államvezetés. Ahol tulajdonképpen nem tudnak megjelenni ellenvélemények, a kisebb és egyre gyengülő hangokat pedig egész egyszerűen direkt abba az irányba torzítják el, hogy akik ilyeneket gondolnak, azok biztos, hogy nem szurkolnak a magyar versenyzőknek.

Mindent összevetve: túl sokat dicsértük Orbán Viktort és ezzel egy irreális valóságot hoztunk létre a fejében, ami alapján a miniszterelnök a történteket sikernek könyveli el és azt hiszi, hogy bármilyen rendezvényt meg tudunk szervezni.

Mi megpróbáltuk és megpróbáljuk helyrehozni ezt a hibát.

Oké, Jani, de 20 milliárdért internetet? – Megmutatjuk a legdrágább Lázár-húzást!

 

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!