Politikai vicc: 2 000 000 000 forint elillant – a Fideszes városvezetés vizsgálná hogyan…

A szocialisták utána mennének a kétmilliárd forintos kérdésnek

Most nem a Németh Szilárd féle bírkózó alapítvány kétmilliárd forintjáról, hanem a csepeli költségvetésből egyik pillanatról a másikra elillant röpke kétmilliárd forintos megtakarításról van szó.

Ma reggel a csepeli szocialisták már be is nyújtották a rendkívüli képviselő testületi ülés összehívását tartalmazó javaslatukat, az MSZP egy ellenzéki többségű, városvezetéstől független vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezné az eltünt milliárdok ügyében.

“A csepeli képviselőtestület június végi ülésén ugyanis kiderült, hogy az elmúlt években csak papíron létezett kétmilliárd forintnyi megtakarítása a kerületnek. Borbély Lénárd polgármester akkor elismerte a hibát, közös megegyezéssel menesztette az önkormányzat pénzügyi vezetőjét, és vizsgálatot is ígért.

Ám a szocialistáknak nem nyerte el a tetszését, hogy az önkormányzat belső vizsgálat keretében akarná kideríteni, hogy kerülhetett sor a súlyos hibára. Mint írták, ahol milliárdok egyik napról a másikra eltűnhetnek, ott súlyos kérdések merülnek fel, az pedig…

…a politikai vicc kategóriájába tartozik szerintük, hogy a városvezetés vizsgálja ki a saját maga által elkövetett hibákat és a saját felelősségét is.

Az MSZP gyanúját erősíti, hogy a fideszes városvezetést támogató, illetve a fideszes városvezetés által támogatott csepel.info blog már nekiállt a felelősök felkutatásának, természetesen az ellenzéki oldalon keresve a bűnösöket, holott a tény mégiscsak az, hogy a Borbély Lénárd-vezette városvezetés benézett a költségvetésben kétmilliárd forintot.

A Szenteczky János MSZP-frakcióvezető által szerda reggel benyújtott javaslatot a legnagyobb ellenzéki párt képviselői mellett minden csepeli ellenzéki városatya, így a DK, a Jobbik, az LMP és a Párbeszéd képviselői is támogatják.

A közös kezdeményezés lényege, hogy a rendkívüli ülésen a testület alakítson egy ellenzéki vezetésű és többségű bizottságot a történtek kivizsgálására. A bizottságnak a munkájához szabad kezet, és adott esetben független szakértőket is biztosítanának.

A javaslat szerint a bizottság 9 tagú lenne, a vezetésével Takács Mónikát bízná meg a testület. Tagja lenne még három fideszes, valamint a jobbikos Pákozdi József, az LMP-s Tenk András, a DK-s Borka-Szász Tamás, a Párbeszédet képviselő Hudák János, és az MSZP-s Dobák István.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!