Sztrájk: A vizes vb pluszköltéseiből rendezhették volna az önkormányzatok helyzetét

Miközben három és félmilliárdot öntöttek a Dunába a vizes vb megnyitójának elképesztően kaotikus giccsparádéjára, ma reggel az ország több mint száz településén, csaknem hatezer önkormányzati dolgozó nem vette fel a munkát 8 és 10 óra között.

Egy év alatt már a harmadik sztrájkot szervezi a polgármesteri hivatalokban a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ), mert 938 településen 17282 alkalmazott 9 éve nem kapott egyetlen fillér béremelést sem.

A kormány egy fillért sem akar adni, sőt eddig tárgyalni sem volt hajlandó a szakszervezeti képviselőkkel. A közelgő választásnak köszönhető, hogy Pintér Sándor belügyminiszter Felkai László helyettes államtitkárt bízta meg az egyeztetés megkezdésével.

A péntek délután 13 órára összehívott tárgyalás azonban nem vezetett eredményre, bár a szakszervezet mellett több önkormányzati szövetség vezetője is kiállt a 3 év alatt elvárt 50 százalékos béremelés követelése mellett.

A Népszava információi szerint a tiltakozáshoz nemcsak kistelepülések csatlakoztak, ahol már az ügyintézést veszélyeztető méreteket öltött a szakemberek elvándorlása, hanem Csongrád és Nógrád megyeszékhelye, továbbá három fővárosi kerület is. Budapest XIII., XVI. és XIX. kerületében is munkabeszüntetéssel küzdenek a dolgozók a béremelésért.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!